Fővárosi luxusingatlanok a malomtól a kastélyig
2016. október 05. írta: ingatlanos blogger

Fővárosi luxusingatlanok a malomtól a kastélyig

Előző posztunkban bemutattuk azt a Cirbolya utcai, óbudai luxusházat, amelyet Brangelináék béreltek, amikor Jolie hazánkban forgatott egy filmet. Budapesten nem nehéz megfelelő pazar lakhelyet találni azoknak, akiknek jól ki van tömve a pénztárcája. Nézzünk meg néhány nem mindennapi, fényűző otthont, kastélyt és malomból kialakított loft-lakást!

Luxus a malomban

Elsőként nem egy különálló házat, hanem egy lakást választottunk. A belső 3 szintes lakást főként lélegzetelállító panorámája és 28 nm-es tetőterasza teszi kiemelkedővé! Ráadásul az eladó loft-apartman lokációja is kedvező, hiszen a a Duna egy karnyújtásra van, a belváros percek alatt elérhető innen.

loftmalom_kilatas.jpgPazar kilátás az egykori malomból

A korábban malomként funkcionáló ipari jellegű épületben 133 lakás került kialakításra, 59-240 m2 közötti méretben, a pinceszinten teremgarázs beállókkal és tárolókkal. Az ingatlanokat magas belmagasság (3,2 - 6 méter), tágas terek jellemzik. Fan-coil fűtés, igényes burkolatok, eredeti téglafalak, egyes lakásokban gerenda design elemek teszik egyedivé a lakásokat. Felső szinteken panorámás, teraszos lakások is helyet kaptak. A külső lépcsőház a New York-i apartmanok vészhelyzeti lépcsőit idézik fel.

Az épületnek a történelme is érdekes, mitöbb maga is ipari műemléknek számít, ugyanis a lakások az 1860-ban épült Gizella Malom épületében találhatóak. A századfordulón pesti terménykereskedők jelentős tőkét fektettek be malmok építésébe. Termelőképességünkkel ekkor világviszonylatban második, Európában első helyen álltunk! A Krausz-Moskovits család a gőzmalmot viszonylag későn alapította: a Soroksári úton addigra már kialakulóban volt egy malmi negyed, ahol a XIX. század fordulóján öt cég malma működött. Az egykor.hu-ról megtudhatjuk azt is, hogy a malom komolyabb sérülések nélkül vészelte át a második világháború bombázásait, és a pesti malmok közül elsőként kapcsolódott be a közellátásba. Az államosítás után nemzeti vállalatként működött tovább, központi irányítással. 1963-ban zárták be - bevezető vágánya útjában állt a Soroksári út fejlődésének -, és egészen a közelmúltig raktárként működött. A védettség alatt álló épületet 2000-ben kezdték bontani,  hogy irodaházzá, szállodává és lakóházzá alakítsák. 2007 táján a díszlet-szerűen meghagyott külső falak mögött egy új épület formálódott, loft-lakások (a stílust a következő lakásnál külön bemutatjuk) céljára. 2009-ben  készült el.

Az épület ma és az 1920-as években | Forrás:képeslap leguan

Jelenleg az épületben egy 160m2-es (a képeken is látható) lakást 101 310 000 forintért hirdetnek.

Loft-lakás az ötödiken

Ezt a lakást a hirdetők az úgynevezett loft stílusba sorolták be. Nézzük meg, hogy mi jellemzi ezt a stílust! Ez az  ingatlantrend az 1970-es években, Anglia nagy iparvárosaiból indult ki. Az ipari használatra épített gyárakat, üzemeket és raktárépületeket alakították át élhető lakóterekké. A stílus nagy népszerűségre tett szert az USA-ban és Nyugat-Európában is. Magyarországon csak az elmúlt néhány évben kezdtek loft lakásokat kialakítani. A külföldi példával ellentétben Magyarországon a magasabb árkategóriába tartoznak. Egy loft lakás kialakításának és berendezésének tárháza gyakorlatilag a végtelenhez közelít. Általában a nagy belmagasságnak köszönhetően építhetünk galériát, de akár egy autót vagy motort is felakaszthatunk a plafonra. A képen látható 101 nm-es  loft apartman Budapest történelmi belvárosában, a 6. kerületben található. Mivel új építésű, ezért nem teljesíti a loft stílus összes előírását, viszont az enteriőr teljes egészében hordozza a stílusjegyeket. A lakás az 5.emeleten gyönyörű panorámával rendelkezik és a 100nm-es 2 teraszt csöpögtetőrendszer is ellátták, valamint plusz jacuzzi kiállással. A lakást 2 háló és 2 fürdőszoba teszi élhetővé, amit ahogy a képeken is láthatjuk a belsőépítész ipari loft egyedi alkotással készített. Az ingatlan ára 129 millió forint. 

 

 Budai kastély Ybl-t idéző homlokzattal


A 4 szintes, új építésű klasszicista villa a Széchenyi-hegy szomszédságában, egyedülálló panorámával buja zöldövezetben helyezkedik el. A hegy különben már több, mint száz éve a tehetősebbek kedvelt lakókörzete a fővárosban. Már 1873 óta, Budapest megalakulása után fokozatosan egyre népszerűbb lett a gazdagabbak körében, számos villa épült a környéken, mely jellegét máig is őrzi a terület. Az épület homlokzata megegyezik a várban levő Ybl- palotáéval.kastely_12.jpg

yb-.jpgYbl--Palota

A lifttel is rendelkező épületben található egy 120 m2-es reprezentatív szalon márványoszlopokkal és kandallóval, 6 szoba, 3 félszoba, egy 20 méteres beltéri uszoda, egy 10 személyes jacuzzi, infra és finn szauna. Egy 8 férőhelyes garázs és egy 1961 m2-es kert szintén tartozik a légkondicionált és riasztóberendezéssel védett egyedi ingatlanhoz.

A 12. kerületi kastélyt 549 millió forintért árulják

 

Vásárolhatunk letisztult loft-lakást egy Dickens-i sarjtól is

A belváros kedvelői is találhatnak számtalan gyönyörű lakást. A nagy regényíró Charles Dickens magyar gyökerekkel is rendelkező leszármazottja, Catherine Dickens irodája kínálja ezt az 5. kerületi lakást 375 000 euróért (körülbelül 114.914300 Forint):

catherine_7.JPG

A luxuslakás a Vigyázó Ferenc utcában, az V.kerületben Luxus Apartmanházban található, amely Budapest egyik legnívósabb apartmanháza. Az zömében külföldiek által lakott épületben angol nyelvű, New York-i stílusú portaszolgálat működik. A Duna csak pár lépésre van innen is, és a Bazilika és a Lánchíd is nagyon közel van. Az épületből káprázatos a kilátás  a Dunára és a Várra. Az ingatlan a legfelső emeleten található ablakok az utcára és az udvarra is néznek. A ház tetején meseszép apró tetőterasz szolgálja az itt lakók kényelmét.

 

Franciás luxuslakás a Reneszánsz Házban

Az ingatlan a természetes anyagokból épült az a lakóházban, a Reneszánsz Házban található. A kivitelező referenciái többek közt szerepel a Parlament, Mátyás Templom, Szent István Bazilika, Gresham Palota. Az épület tervezője az Ybl-díjas Puhl Antal, aki többek közt a Grand Hotel Corvinus Kempinski egyik tervezője is volt. A 2008-ban átadott portaszolgálatos háztömb szép belső kerttel rendelkezik. A VII. kerületi Kazinczy utcában emelt épület különlegessége, hogy csak kőből, fából és üvegből áll. A fürdőszobákban kő a csempe, a konyhákban gránit a munkapult. A konyhaszekrények, a belső ajtók tölgyfafurnérból készültek, a parketta két centiméter vastag tölgyfa. Az egyedülálló luxuslakás páratlanul stílusos, kiváló minőségű bútorokkal berendezett, 3 hálószobás, 173 m2-es penthouse lakáshoz egy, rendkívül tágas, 157 m2-es terasz is tartozik, amely nagyszerű panorámára ad rálátást. A lakásban továbbá, a különleges igényességgel berendezett szobák mellett szauna is található. A lakásban  minőségű anyagok vannak beépítve:  Ulf Moritz tapéta, Zimmer&Rhode 100% selyem függöny, kézi perzsa szőnyegek, Alexandra spanyol ülőgarnitúra, Meroni olasz fotelek, egyedileg gyártott ajtók és beépített bútorok, Laki gipszmunkák, Faber kandalló. Összességében a meghirdetett ingatlan berendezése egy igazi franciás manzárd lakás hangulatát idézi: elegáns és kényelmes, hatalmas belmagassággal rendelkezik, tágas tereit méretes ablakok határolják és szobái fényárban úsznak. Egyszerre őriz valamit a dandyk vagány eleganciájából és a rokokó kifinomult bájából, de mindezt visszafogottan teszi. A stílusra jellemző finom és kecses bútorok púder színekkel társítva jelennek meg, a gazdag díszítettség csak egy-egy darabon diszkréten mutatkozik csakúgy, mint a bársony a szatén a selyem vagy a légies fátyolszövetek. A luxuslakás ára: 229 000 000 HUF.

Neked melyik tetszett a legjobban?

Ha tetszett a bejegyzés, látogass vissza újra, vagy nézd meg korábbi posztjainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr9210942926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása