"Ön is remek regényeket írhat, ha megveszi ezt a lakást!"
2016. október 26. írta: ingatlanos blogger

"Ön is remek regényeket írhat, ha megveszi ezt a lakást!"

Az író, ha elad

A minap híres kortárs írók Facebook-oldalán is találkozhattunk lakáshirdetéssel. Grecsó Krisztián árulja lakását. Nyáry Krisztián segít neki. A közösségi médiát oly sok egyéb mellett ingatlanozásra is gyakran használják. 

A népszerű író árulja XIII. kerületi, Gogol utcai lakását. A lakáshirdetést feltette Facebook-oldalára is, ahol majdnem félszázan lájkolták is, és sokan kommenteltek is. 

Rendet és lakást hagyunk, egy szokatlan poszt ide, de hátha, rajtam kívül, valakinek ez is fontos, ezen a nagyon szép helyen írtam a Megyek utánad és Jelmezbál című regényeket, és még olyan sok minden mást. És most eladó.

grecsofb1.jpg

A számtalan hozzászólás között volt, aki magát sajnálta, hogy nem nyert a lottón, más arra ajánlkozott, hogy megőrzi költözéskor a méretes könyvespolcot, illetve, volt olyan kommentelő is, aki aki nem átallott megkérdezni, hogy a nappali falán lévő kép Szüts festmény-e. Egy Grecsó-rajongóból egyenesen heves érzelmeket váltott ki az író ingatlaneladási szándéka: "Nee! Újlipócia Grecsóstul volt menő! A következő lakás a Dosztojevszkij vagy a Tolsztoj utcában lesz?". Amúgy ebben van igazság, mert a Mellettem elférsz című regényének nyitójelenete is ezen a környéken játszódik. Az egyik hozzászóló sokallta az ingatlan árát, mondván: "remek ár az eladónak... de nem a vevőnek!"

Túlárazta-e Grecsó a kecót?

Megkérdeztünk egy tapasztalt ingatlanost mi a véleménye, túlárazta-e Grecsó a kecót. Nagy Dávid, a Tower-International Kft. munkatársa szerint a 61 nm-es 33,9 millió forintos lakásnak piaci ára van. Megtudakoltuk azt is, mit gondol a környékről, körülbelül mire lehet számítani ilyen lakások eladásánál:

"Újlipótvárosnak inkább a Szent István parkig tartó része a legnépszerűbb. Az a része, ahol az író lakása található még mindig jónak számít, de ez már nagyon annak a szélén van, amit sokan keresnek. A Lehel tér magassága egy választó vonal szintén. Grecsó lakásának jók az adottságai. Ha esetleg nem kelne el 1-2 hónapon belül, akkor elképzelhető, hogy lejjebb viszik az árat majd pár (2-3) millió forinttal"

- nyilatkozta blogunknak az ingatlanos szakember. Összehasonlításképpen hozott fel példának egy környéken lévő Grecsó lakásánál 9 négyzetméterrel nagyobb 70 nm-es ingatlant a Visegrádi utcában, amit jelenleg 37,9 millió forintos áron árulnak (a 2. képen alább). A www.budapestingatlan.info kínálatában pedig a keresési eredmények alapján az eladó lakások között találtuk egy 65 nm-es lakást 33 770 000 forintért a XIII. kerületben, de ez már nem Újlipótvárosban van, hanem Angyalföldön.

Egy 65 nm-es lakás, még mindig 13. kerület, de már Angyalföld. Forrás: http://www.budapestingatlan.info/property-details/6874

 

Egy 70 nm-es ingatlan a Visegrádi utcában, Újlipótvárosban, ára 37,9 millió forint. Kép forrása:http://www.towerbudapest.com/en/sales/budapest_property/52938

 

10 éve még Spiró üres lakásában

Grecsó Krisztián egy évtizede még egy üres lakásban volt kénytelen meghúzni magát, noha ez a hajlék nem akárkié volt. A 40 éves író, aki 10 évvel ezelőtt még  munkanélkülinek jött fel Békéscsabáról a fővárosba Spiró Györgytől azt a nagylelkű ajánlatot kapta, hogy lakhat az ő üres lakásában egy évig. "Ez hatalmas segítség volt, nemcsak a lakás, hanem hogy bízik bennem." - olvashatjuk egy magyar Narancs interjúban.

Nyáry Krisztián is besegít

Visszatérve a jelenlegi lakás eladására, a hírt a HVG rögtön  lehozta, ami azért sem meglepő, mert több kortárs író-kolléga dolgozik a lapnál. Mint minden szakmában feltehetően a hazai irodalmi berkekben is akad szakmai féltékenység, egymás fúrása-faragása is, de Grecsó eddigi lakás-történetei jól példázzák, hogy létezik egy segítőkész, összetartó közösség is köreikben. Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész is azonnal megosztotta saját Facebook-oldalán pályatársának lakáshirdetését ezzel a beajánlóval: 

Ön is remek regényeket írhat, ha megveszi ezt a lakást! Már bizonyított! (Kis túlzással gitározni is megtanulhat).

grecso_lakas.jpg

 

Egy vers

Mint utaltunk rá, több író, költő között szívélyes baráti közösség csiszolódott, akik kapcsolatépítés céljából (is) aktívan facebookoznak. Szabó T. Anna költő közölte például saját Facebook-oldalán Lackfi János 40. születésnapjára írt versét, aki verssel reagált a megjelenésre, melyre Szabó T. újabb verssel válaszolt. A játékos verscsatához tucatnyi költő csatlakozott, így valóságos #verslavina alakult ki. A nő meg a férfi - Verslavinát (A nő, ha negyven; A férfi, ha negyven) átírtuk egy ingatlanos verzióra, a blog profiljához illeszkedve persze kicsit sutábban:

INGATLANOS BLOGGER: GRECSÓ KRISZTIÁN LAKÁSELADÁSÁRA

Az író, ha elad

Az író ha elad, megírja a strófát,
hirdetést posztol, így értékesíti házát,
diszkréten mutatja saját ingatlanját,
hogy megvegyék azt, mint jó beruházást.

Az író, ha elad, mi tartjuk menőnek,
az író ha elad, már kell a lakás,
az író ha elad, megosztást megnövel,
még új, ha meghirdet, és kell, amit csinál.

Az író, ha elad,  a lakása rendben,
felkér ügynökséget, mert ez hagyomány,
nem bízik a tegnapi, a régi sztenderdben,
posztol ha kell, van 'ki arra vár.


Miért érdemes a XIII. kerületben lakást vásárolni?

Nagy Dávid, ingatlan szakember is érintette a XIII. kerületben lévő ingatlaneladási viszonyokat a lokáció fényében, nézzük meg részletesebben, hogyan alakul a kerületben az ingatlaneladás ezekben a napokban. Szakértők szerint bár  az árak jelentősen nőttek, ami rontott a kiadási célra vásárolt lakások hozamtermelő képességét, még mindig vonzó alternatíva lehet az ingatlanokba történő befektetés. A befektetők körében a kerület a belváros után kimondottan kedvelt területnek számít. A Portfolio kalkulációja szerint is a XIII. kerület a bérlők körében népszerű budapesti kerület. A cikk a következőket sorolja fel a kerület pozitívumaiként:

  • Ahol a lakáskiadás 5,2 százalékos hozamot nyújt

A területen található lakások pedig a jövőben is jól kiadhatóak lehetnek, a számtalan irodaház mellett továbbiak is épülnek, melyek növelhetik a bérlői keresletet, illetve a belvárosból kiszoruló egyetemisták számára is kézenfekvő megoldást jelenthet a kerület választása.

45 nm-es lakás a Marina Parton, a 13. kerület frekventált részén, a Turóc utcában, 42,9 millió Ft. forrás: http://www.towerbudapest.com/en/sales/budapest_property/01317

  •  A hosszabb távú bérbeadást választók népszerű célpontja

A XIII. kerületet számos kedvező tulajdonsága teszi a hosszú távú lakáskiadás mellett döntők kedvelt területévé. A Váci úti folyosó közelsége miatt a fiatal munkavállalók előszeretettel választanak a kerületben bérleményt, de az egyetemisták körében is népszerű területnek számít a jó közlekedési lehetőségek miatt ugyanis könnyen elérhető a belváros. A fenti két csoport mellett azonban szintén a jó közlekedés miatt a máshol munkát találó fiatal dolgozók körében is potenciális célpontnak számít.

 

A Víg Színház szomszédságában frissen elkészült luxuslakás eladó 74,9 M forintért, kb. Grecsó lakásának duplájáért. forrás: http://www.eurocenter.hu/elado-lakas/kerulet-13/id105184

 

  • Befektetők is szívesen vásárolnak itt

A befektetők körében a XIII. kerület a jövőben is kedvelt maradhat, mivel az itt található lakásokat várhatóan a továbbiakban is jól lehet majd kiadni. A következő években több irodafejlesztés befejezése várható, ami növeli a bérlemények iránti keresletet, de a bérlőként megjelenő egyetemi diákság is egy potenciális bérlői réteg maradhat. Utóbbiak különösen azért, mivel a belvárosból a magas árak és a rövid távra kiadó lakások térhódításával párhuzamos csökkenő kínálat miatt egyre inkább kiszorulnak, és egyik legközelebbi helyszínként a XIII. kerület kézenfekvő választás lehet a számukra.

Ha tetszett  a bejegyzés, látogass vissza újra, vagy olvasd el korábbi posztjainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr8911823993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása