5+1 home staging trend: így alakítsd át lakásodat és profitot szerzel!
2017. augusztus 29. írta: ingatlanos blogger

5+1 home staging trend: így alakítsd át lakásodat és profitot szerzel!

Hogyan értékesíthetjük vagy adhatjuk ki a leghatékonyabban ingatlanunkat? A bútorozott vagy a bútorozatlan lakások a kelendőbbek? Hogyan alakítsuk át egyszerűen a lakást, hogy rögtön beleszeressen az érdeklődő? Itt vannak a legújabb trendtippek!

cover_pi.jpgKép forrása: pixabay.com

Bútorozzuk vagy ne bérbeadó lakásunkat?

 

Ombódi Kitti a Tower-International Kft. lakberendezője szerint ez függ a pénztárcánktól, és attól is, hogy milyen hosszú távra szánjuk a befektetésünket, ezen felül a kérdésben meghatározó lehet még a lakás elhelyezkedése és a bérlői célcsoportunk is:

A belvárosi ingatlanokkal kapcsolatban az a tapasztalatunk, hogy a külföldről érkező bérlők elsősorban műszakilag felszerelt, modern bútorokkal berendezett lakásokat keresnek. Lakberendezési szempontból ezért javaslom, hogy bátran alkalmazzunk 1-2 egyedi formát, belsőépítészeti megoldást, és színeket a lakásban, mert egyre nagyobb igény mutatkozik a stílusos, funkcionális, kényelmes otthonok bérlésére.

Képek forrása: eurocenter.hu

 A lakberendező szerint nagyobb lakások, házak esetén sem érdemes túlzsúfolni az ingatlant:

Az utóbbi időszakban sokan keresnek 2-3-4 hálószobás lakásokat is. Ilyenkor azt szoktuk javasolni, hogy 1-2 helyiség maradjon üresen, ne ruházzon be a tulajdonos rögtön a teljes lakás bútorozásába, mivel előfordulhat, hogy a bérlő saját maga szeretné meghatározni egy adott szoba rendeltetését. Általános tapasztalat, hogy a frissen felújított, bútorozott lakások a belvárosban sokszor néhány napon belül bérbeadásra kerülnek.

Kép forrása: eurocenter.hu

Készítsd fel a lakást az eladásra vagy a kiadásra!

 

Hogy többet kapjunk ingatlanunkért, bevethetjük a home staging-et vagyis a profitorientált lakásszépítést. A home staging-et, ha ügyesek vagyunk önállóan is végezhetjük, de rábízhatjuk egy olyan profi szolgáltatói csapatra, akik, segítenek kihozni  a maximumot a lakásunkból. Egy jól eltalált home staging felpörgetheti az eladást vagy kiadást és akár jóval a piaci ár felett, a lehető legtöbbet kaphatjuk meg ingatlanunkért.

Ilyen volt:

before_photos_rakoczi2.jpg

Ilyen lett:

after_rakoczi.jpg

Képek forrása: Tower Assistance

Az ingatlanok eladás, illetve kiadás előtti felkészítése Magyarországon még nem általános gyakorlat, pedig külföldön már több évtizedes múltra tekint vissza ez a hazánkban újonnan gyökeret verő módszer. 

Nézzünk néhány külföldi példát az idei home staging trendekről!

1. Vakondszürke a nyerő

Idén a taupe, vagyis a vakondszürke a szín vette át az uralmat a lakberendezésben.  Meg is választották a 2017-es év színének, ami Sue Watt, a Sherwin-Williams szín-szakértője szerint a szürke és a barna szerelemgyereke. Sokan az új bézsként emlegetik, mivel hasonlóan letisztult, klasszikus, időtlen hatást érhetünk el vele. A szakemberek szerint használata esetén arra érdemes figyelni, hogy ne zsúfoljuk vele túl a teret, a bútoroknál és kiegészítőknél ügyeljünk az egységességre.

benjamin-moore-shadow-benjamin-moore-color-of-the-year-2017.jpg

 

Kép forrása: sherwin-williams.com

 

2. Újrahasznosított, természetes anyagú bútordarabok

A parafa nem más, mint fakéreg, amelyet apró szemcsékre őrlése után a saját gyantatartalmát használva préselnek különféle vastagságú lemezekké.Továbbra is népszerűek a parafából, bambusznádból készült otthonos melegséget sugárzó bútordarabok, úgy mint az IKEA Sinnerlig kollekciójának darabjai. A parafa mellett szól, hogy anyaga tartós és strapabíró, kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságú, nem nedvszívó, jól hajlítható, és e tulajdonságai miatt sok célra használható.

ikea.jpgKép forrása: ikea.com

3. Változatos munkalapok

Munkalapok tekintetében tavaly a kvarckő  volt azoknak az alternatívája, akik kevésbé tudták elképzelni a továbbra is kedvelt csiszolt beton vagy más ipari hangulatot hordozó felületeket. Egyes trend-elölrejelzések szerint idén már ezeket imitáló laminált munkapultok is divatosak lesznek.  Egy olasz-amerikai gyártó a Trend Transformations, olyan újrahasznosított gránit, üveg és kagylóból készült burkolólapokkal rukkolt elő, amelyek, csak rá kell helyezni a meglévő munkapokra.Mivel ezek az anyagok kevésbé porózusak, a a hagyomásnyos kövektől ellenállóbbak a foltoknak és a karcolásoknak is.

Képek forrása: Trend Transformations

4. Keverd  a stílusokat!

Míg néhány éve még volt néhány kifejezetten menő stílus, úgy mint a vintage, a skandináv vagy a minimál, ma már sokkal trendibb ha sikerül néhány eltérő stíluselemet harmonikusan kombinálni. Ha az eklektikus stílust választjuk, bátran keverhetjük a meglévő, esetleg távoli korok bútorait, kiegészítőit újakkal. A tárgyakat, bútorokat ebben a stílusban újra lehet értelmezni, más környezetbe helyezve átformálni. Az eklektika viszont egy nehéz műfaj, csak akkor tudunk vele kirobbanó sikert aratni, ha kifinomult stílusérzékkel vagyunk megáldva. Ellenkező esetben beleeshetünk abba a hibába, hogy túlzsúfoljuk a teret, ízléstelen kusza belső teret hozunk létre. 

Képek forrása: budapestingatlan.info

eclectic.jpgKép forrása: livspace.com

5. Ki a bútorokkal!

Legalábbis a home stage-erek többsége a megrendelő lakásában lévő bútoroknak a felét kiviszi. Ez lehet, hogy első hallásra nagyon hajmeresztő, de ezeket  a bútorokat el lehet adni, és a befolyt összegből finanszírozni lehet kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat vagy új bútorokat, háztartási berendezéseket is lehet vásárolni. A rengeteg bútor között nehéz felfedezni az ingatlan igazi értékeit.Az érdeklődők számára fontos, hogy a helységeket akár multifunkciósan is használhassák, egy túlzsúfolt szobában pedig ennek az igénynek a teljesülését nehéz elképzelni. 

taupe.jpegKép forrása: sherwin-williams.com

+ 1 Válasszunk kisebb bútorokat!

Éppen a fentiek miatt érdemes a robosztusabb bútorokat lecserélni, hogy elkerüljük a túlzsúfolt hatást különösen kisebb terek esetén.  Színek tekintetében mellőzzük a sötét színárnyalatokat, így elkerülhető a túlzsúfolt térhatást. Egy-két falfelület, bútordarab lefestésével is látványos változást érhetünk el. A homestaging egyik alapvető cél ugyanis az, hogy a potenciális vevőnek, bérlőknek segítsen elképzelni, hogyan fognak élni a lakásban vagy családi házban. 

 Szavazz!

 Ha tetszett ez a poszt, meg is oszthatod! Várunk vissza újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr8712785134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentes nikk 2017.08.30. 08:43:31

Oké, de az azért világos ugye, hogy a lakáskiadók elhanyagolható része feccöl energiát és főleg pénzt abba, hogy igényessé tegye, berendezze a kiadó lakását, a többség bekúrja a szobába a nagyika szúette hatvanéves pamlagját meg egy büdös szekrényt a garázsból, aztán nesztek, jó lesz az, be van rendezve. Az ilyen posztbéli berendezett, igényes lakások annak az anyagilag nagyon potens felső 5-10%-nyi bérlőnek vannak kialakítva, akik nagyon nem dominánsak az bérlemény piacon.

Hivatásos Beszólóművész 2017.08.30. 12:48:38

Persze, csak nem tudsz annyit kérni egy igényesen bútorozott lakásért, hogy 2-3 év alatt összejöjjön a felújításra és az új bútorra való tőke, max. akkor, ha a lakbért egy az egyben visszaforgatod. Csak úgy meg minek befektetni.

Továbbá: Az ilyen volt, ilyen lett fotókon az ilyen lett fotók nem fotók, hanem renderelt 3D képek, magyarul csak virtuálisan léteznek, ami rohadtul nem mindegy.
süti beállítások módosítása