7 trend: így lesz menő a lakásod 2017-ben!
2017. január 05. írta: ingatlanos blogger

7 trend: így lesz menő a lakásod 2017-ben!

A trendkutatók és a lakberendezési magazinok iránymutatásait figyelve már látható, hogy mi lesz a menő 2017-ben.  Felsorakoztattuk a legfrissebb trendeket és kerestünk hozzájuk fotókat is a hazai ingatlanpiacról.   

decor-699175_1280.jpg

furniture-731449_1920.jpg

Természetes báj

A natúr, természetes színek és anyagok használatával nehéz mellényúlni a lakberendezésben. A természetességet képviselő kő, bőr, szőrme, terrakotta és a parafa továbbra is nagyon  népszerű dekorációs és burkoló anyagnak számítanak majd. “Stílusos melegséget és textúrát adnak egy helynek. A terrakotta természetesebb matt hatást kelt, föld tónusaival és rusztikussá teszi a teret. Jól mutat a padlón, a kandalló borításán és akár akcentus falként is megállja a helyét, ugyanúgy, mint a parafa. A parafa másik jó tulajdonsága, hogy kiváló zajszigetelő” - magyarázza Alexandra Champalimaud, dizájner, aki jelenleg az új jakartai Four Seasons Hotel belső terein dolgozik.

Az Eurocenter az első kerületi Attila utcában kínálja kiadásra ezt a 110 nm-es természetesség jegyében berendezett különleges lakást 1 400 euróért. További képekért kattints ide.

Kárpitozott ágyfejek

A 17. századtól kezdték az ágyakat úgy tervezni, hogy nemcsak ágytakaróval fedték le, hanem azokat a részeket is anyaggal borították, amelyek eddig csak tartó vagy dísz funkciót töltöttek be. 2017-ben ez a 17 századi trend fog dominálni a hálószobákban a trendszakértők szerint. "A luxushotelek és a celeb-otthonok ismertető jegyei voltak eddig, de ma már egyre többen helyeznek el ilyen fekhelyeket otthonukban. Akár a klasszikusabb semleges színekre tesszük a voksunkat, akár egy feltűnőbb plüsst vagy bársony darabot választunk, biztosra vehetjük, hogy új színt és pompát adtunk a hálónknak" - ismerteti egy 2017-es trendekről szóló összefoglalóban Emma Blomfield, ausztrál stylist.

 

Konyha, de nem amerikai

Az amerikai konyhát mi magyarok nevezzük egyedül így, eredetileg a nyitott konyha angol neve: „open plan kitchen”. A valódi amerikai konyha megvalósítása hazánkban nem egyszerű ugyanis a tényleges amerikai konyhát, egy hatalmas amerikai házban lehet jól beépíteni, óriási konyhabútorral, legtöbbször egy légtérben az étkezővel is. Amerikában mostanában egyre többen úgy döntenek, hogy  négy fal között főznek. Azért is tekintik praktikusabbnak a szeparált konyhát, mert így nem engedik ki az aromákat, szagokat és a sütés-főzés közben keletkező rendetlenség látványát ebből a térből.  Broberg Smith ismert amerikai tervező úgy nyilatkozott a Wall Street Journalnak, hogy a jövő a éppen ezért a különálló konyháké lesz. 

Nem volt egyszerű külön konyhás lakásbelsőt találni, de azért sikerült ebben a 2. kerületi óriási 480 nm-es házban. Itt lehet akár konyhai asztalnál is étkezni, de van külön étkező, illetve teázó rész, vagy akár a medence melletti asztalnál is meg lehet inni egy koktélt. A Tower International 350.000.000 forintos áron hirdette meg ezt a külön konyhás házat. további fotók itt. Megkérdeztük Nagy Dávidot a cég munkatársát arról, hogy mennyire trend ez Magyarországon. Kiderült, hogy nálunk a hálószobák mennyisége kap inkább prioritást, az érdeklődök többsége továbbra is amerikai konyhás ingatlant keres:

"Nem sok embernek van baja az amerikai konyhákkal. Az össze új építésű lakás szinte így épül már eleve. Nagy előnye, hogy amíg főz az ember, addig nincs elszakadva a nappaliban lévő társaságtól. A vevőink azért is szeretik a külön konyhás lakásokat, mert a konyhát utána be lehet vinni a nappaliba és a konyha helységből még egy hálószobát csinálnak. Például így mondjuk lesz egy nappali plusz hálószoba, plusz konyhás lakásból egy nappali plusz két hálós. Ma ez a trend inkább. Minél több hálós a lakás annál többet ér."

Ha van mondjuk egy 100 nm-es lakás, akkor jobb ha 3 hálós és nappalis (benne a konyha) mint sem, hogy legyen egy szeparált konyhája és 2 hálója és nappalija. Talán az idősebb korosztály preferálja a külön étkezős konyhát.

 

Modern minimalizmus

Ha úgy gondolod, hogy a minimalizmus az amisok és a szerzetesek stílusa, akkor nagyot tévedsz! Különösen a kisebb lakóterek berendezésénél érdemes ehhez a stílushoz fordulni, ugyanis a  fehér vagy a világos színek nem csak nagyítják a teret, de tisztaságot is sugároznak a szobákban. 

 A mybudapesthome oldalán találtuk ezt 77 nm-es minimalizmus jegyében elképzelt otthont 241 300 euróért (74 328 000  Ft) a 2. kerületben. további képekért kattints ide!

 A kék lesz az új fekete

"Ha szeretnéd lefesteni az egyik falat vagy a konyhaszekrény előlapjait akarod kicserélni, érdemes a gyakran elhanyagolt tengerészkéket is mérlegelnünk. Ez a szín ugyanis nagyon jól párosítható mással" - olvasható az Elle Decor-ban. Az erőteljes mélykék misztikussá teszi a helyet, anélkül, hogy összenyomná (a fekete gyakran lekicsinyíti a teret). Különösen jól mutat, a mostani aqua trenddel.

Ha valaki kékre vágyik 2000 euróért kiveheti havonta ezt a Pozsonyi úti kék kanapés, itt-ott kékkel díszített lakást a nagy angol regényíró Charles Dickens ükunokájától, Catherine Dickenstől. További képek itt

Kövesd a boutique hotelek filozófiáját!

Na de mik azok a boutique hotelek?  A boutique hotel­ek az utazók változatosság iránti igényére építenek, ugyanis a szállást keresők manapság jóval többre vágynak mint, pusztán komfortérzet. Egyre több turista olyan szálláshelyeket keres, amelyek mind kinézetükben, mind atmoszférájukban eltérnek, a nagy szállodák imázsától.  A boutique szállók többsége szobánként különböző témát mutat be, minden elszállásolást egyedivé tesznek még a visszatérő vendégek számára is. New York-ban a Library Hotel minden szobája különböző témát dolgoz fel a romantikától a zenéig.  Robert Novogratz, manhattani dizájner kifejezetten azoknak javasolja, hogy boutique hotelek stílusában rendezzék be otthonukat, akik el vannak fáradva, ugyanis ezzel a stílussal olyan különleges belső tereink lesznek, amelyekben úgy érezhetjük magunkat, mintha folyamatosan vakáción lennénk.

A Budapest Luxury Apartments kínálatában találtuk ezt a boutique stílusú 108 nm-es kiadó lakást az Aradi utcában (€2000). Több képért kattints ide!

 

Éteri tónusok

Újra divatba jön minden, ami az űrt, a kozmoszt, az eget és a csillagokat idézik fel. “Röntgenszerű" textúrák, átlátszó anyagok, lebegő selymek és fényes anyagok könnyedséget és nem túlzott, hanem egyfajta finom romantikát csempésznek az otthonokba. 

 

 A Catherine Dickens Property ajánlata egy 120 nm-es lakás a Király utcában fémes-fényes dizájnos berendezéssel, ára: €357,140. További fotókért kattints ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr512096331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

labirintus1 2017.01.06. 14:06:40

Franciául is amerikai konyhának hívják a nappalival egy légtérben lévő konyhát.

fr.wikipedia.org/wiki/Cuisine_am%C3%A9ricaine_(ameublement)

hozé bubó 2017.01.06. 22:28:26

Én eddíg is rühelltem az amerikai konyhát, ehhez nem kell trend...szinek, formák, jönnek mennek, technika fejlődik, de hogy kinek mi az igénye az nem divat

takacsveca93 2018.10.07. 22:40:43

Gyönyörű berendezés, nagyon élvezetes már csak ránézni is. Minden tiszteletem az ötlet gazdájának.
www.ujsagomat.hu/pepco/
süti beállítások módosítása