Elképesztően menő irodák: sárga tengeralattjáró és eltüntethető stílusban!
2016. augusztus 02. írta: ingatlanos blogger

Elképesztően menő irodák: sárga tengeralattjáró és eltüntethető stílusban!

Ha nem a Google-nál dolgozol, esélyes, hogy irodai munkahelyed belső tere meglehetősen egyhangú - legalábbis ezekhez a kreatív, formabontó irodai enteriőrökhöz képest. Összegyűjtöttük a legmenőbb és legszokatlanabb irodabelsőket.

nests.jpg

1. Székmentes óriási terek

Ebben a RAAAF cég által megálmodott irodában nincsenek székek, asztalok. A Barbara Visser, vizuális művész tervei alapján készült irodai belső tér dőlt geometriai felületein az alkalmazottak állva vagy a padokhoz dőlve végezhetik munkájukat. Ezeket az elképesztő tereket tetszőlegesen ágyként vagy asztalként is lehet használni. A tervezőnő „Az ülés végének” nevezte el a projektet.

gigantic_free_chair2.jpgSzékek nélkül is mehet az irodai munka?

2. Óceáni hullámokat idéző szuper íróasztalok

Clive Wilkinson Architects cég tervei alapján készült ez a mindössze egyetlen fényes íróasztal elemből álló munkafelület The Barbarian Group dolgozói részére. Az egész irodán átívelő íróasztal struktúráját tekintve olyan, mint egy hatalmas hullám az óceánban. A hullám emelkedésénél a terezők olyan boltíveket alakítottak ki, ahol az alkalmazottak kényelmesen leülhetnek és elfogyaszthatják ebédjüket.

clive-wilkinson-barbarian-group-desk-designboom-02.jpgBelemerülni a munka tengerébe

 

3. Hajókonténer irodák

Pallotta Team Works cég számára rendkívüli figyelemfelkeltő munkahelyet tervezett a már említett Clive Wilkinson and Associates csapata. Los Angelesben egy 47000 négyzetlábnyi alapterületű, üres áruházi épületben álmodták meg ezeket a csodás, hajókonténer alakú irodákat. A tervező cég számára nagy kihívást jelentett, hogy a megszokott költségvetésnek csupán a feléből gazdálkodhatták ki ezt a teret.

shipcontainer.jpgKonténerekben a munka? Más, mint a megszokott

4. Eltüntethető munkaasztalok

A Hedergroen nevű amszterdami tervezői stúdió eltüntethető munkaasztalokat rendezett be az irodájában alkalmazottai számára. Amikor letelik a munkaidő az asztalok a rajtuk lévő számítógépekkel és összes tartozékkal együtt maguktól felemelkednek a plafonig, majd reggel automatikusan leszállnak a földre, megszokott helyükre. Az íróasztaloknak mind a négy oldala acélkábelekkel van rögzítve ehhez a mutatványhoz. A tervezők gondoskodtak arról is, hogy az íróasztalokon lévő tárgyak mozgás közben ne mozduljanak el.

transforming-studio-office.jpg

Mozgatható és eltüntethető munkaállomások

5. Pubok mintájára kialakított dublini AirBNB irodák

Henegha Peng dublini építész helyi inspiráció hatására, az ír pubok mintájára valósította meg az ottani AirBNB irodákat. A recepciós rész teljes mértékben egy pub mintájára lett megtervezve, sőt még az irodai részlegek is pub stílusú berendezésekkel lettek ellátva. Peng még a tárgyaló helységeket is pub-okban is megtalálható magánszobák mintájára alakította ki.

airbnb-pub-like-reception-area-in-dublin-office.jpgKocsmahangulat a munkahelyen? Dehogy! Csak baráti, kötetlenebb légkör

6. Tengeralattjáró stílusú tárgyaló helységek

A Yandex neves moszkvai internetes vállalata Za Bor Architects nevű orosz tervezői irodát bízta meg azzal, hogy új irodáit kicsinosítsa. Az élénk színű, tengeralattjárókat idéző tárgyalótermek rögtön magukra vonzzák a tekintetet. A tárgyalókba beépített üvegezett hajóablakok lehetővé teszik, hogy ezek a helységek is megtarthassák a vizuális kapcsolatot az iroda többi részével.

submarine.jpgA Beatles után szabadon - a sárga tengeralattjáró már az irodapiacra is betört

7. Fészek-tárgyalók

Az indiai Baya Parka céget egy olyan szokatlan multifunkcionális tér tervezésére kérték fel, amelyben fontos szempont volt, hogy nem csak tárgyaló helység, hanem fogadó tér számára is alkalmas legyen. A tervezésben a Baya cég neve adta meg a kiindulási pontot. Az eredetileg fészket jelentő névből kiindulva gallyakat fonva készítették el azt az óriási madárfészket, amely tökéletesen megfelel tárgyaló és fogadó térnek is, de emellett a cég nevét és identitását is erősíti. A fészkek előtt kikapcsolódásra, lazításra alkalmas helyek vannak. A hasonló, általában "break out"-nak nevezett helységek, javarészt a 21. században kezdek elterjedni, hogy legyenek a munkatársaknak olyan helyek, ahol kicsit kifújhatják magukat, megihatnak egy kávét, de akár együtt ötletelhetnek is kollégákkal. Az ilyen tereket jellemzően kényelmes bútorokkal rendezik be.

baya-park-offices-by-planet-3-studios_dezeen_4.jpgA fészek melegében születnek a legjobb üzleti megoldások?

8. Helykihasználás kuckós tokszerű tárgyalókkal

Angliában az ID:SR tervező cég a BBC-nek tervezte ezeket a különleges „tárgyaló tokokat”. A tervezők a kihasználatlan tereket is szerették volna hasznosítani, így olyan élénk, ugyanakkor a munkára összpontosító tereket kreáltak, amelyek szemlélődésre, elmélyült munkavégzésre, de közös eszmecserékre, párbeszédekre is alkalmasak.

 bbc_north_1.jpgTudatos helykihasználás - formabontó tokokkal

Források: https://www.entrepreneur.com/slideshow/199224, http://www.businessinsider.com/cool-offices-gawker, http://www.dezeen.com/2014/03/19/airbnb-dublin-offices-irish-pub-heneghan-peng/

 Tetszett írásunk? Látogass vissza újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr968918826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása