Mi lesz Brangelináék kecóival?
2016. szeptember 27. írta: ingatlanos blogger

Mi lesz Brangelináék kecóival?

12 menő ingatlan a világ számos pontján és a Cirbolya utcában

A világ egyik legismertebb színészpárjának válása sok munkát ad majd a megbízott ügyvédeknek. Nem beszélve a házaspár ingatlanjainak megosztásáról és eladásáról, melyek közül a legnagyobb 60 millió dollárt ér.

A kisebb angol nyelvű napilapoktól kezdve egészen a Forbes-ig (When Brad Pitt And Angelina Jolie Divorce, Who Gets The Houses?) találgatják, hogy mi lesz a tekintélyes Brangelina ingatlan portfóliónak a sorsa. A Daily Mail szerint az ügyvédek már a pénzt és az ingatlanokat is vizsgálják. Például, Brangelináék legnagyobb ingatlanát, a francia Chateau Miravalt, melyet a mostanra már elidegenült pár néhány éve 60 millió dollárért vett meg. Eredetileg úgy tervezték, hogy majd itt nevelik fel 6 (3 saját, 3 örökbe fogadott) gyereküket, viszont a munkájuk miatt szinte állandóan úton lévő sztárpár elég kevés időt töltött itt a családdal. Épp a sok utazás miatt a házaspár még más szép - egyesek szerint 12 - ingatlant vett világszerte, állítólag, még Budapesten is! Ez nem lenne meglepő, mivel páratlan szépségű fővárosunkat a Telegraph nemrég Európa 20 legjobb befektetési célpontjai közé válogatta be. Tagadhatatlan, hogy Budapesten rengeteg, igényes luxusház közül válogathatnak a pénzesek. Visszatérve Brangelináékra, az egykori álom-házaspár ingatlanjainak árát több, mint 400 millió dollárra saccolják. Hármat közösen vásároltak (Franciaországban, New Orleans-ban, New Yorkban), hét  Brad Pitt nevén van, kettő pedig  az asszonyén. Ezek közül most csak néhányat mutatunk be.

Cirbolya utcai luxusingatlan Budapesten

A világ egyik legjobban fizetett színésznője 2010 őszén hazánkban forgatta A vér és méz földjén című első, saját rendezésű filmjét. A teljes egészében Magyarországon felvett háborús szerelmes film forgatása alatt családjával együtt a második kerületben bérelt egy villát, egész pontosan Óbudán, a II. kerületi Cirbolya utcában. A nagy házhoz benti és kinti medence, ötkocsis teremgarázs, valamint egy hangulatos fenyőfákkal borított kert is tartozik. A 10 hálószobával rendelkező házért egyesek szerint a pár havi 27 ezer dollárt fizetett, mások szerint 5,3 millió forintot, de voltak olyanok, akik 3 millió forintos bérleti díjat emlegettek érte, sőt még olyan híresztelések is szárnyra kaptak a forgatáskor, hogy Brangelináék Budapesten is befektettek ingatlanba.

bradangelin_bp.jpgbradpit_bp.jpgA II. kerületi Cirbolya utcai luxusház

 

A spanyol birtok

Az egykori álompár egy 900 négyzetméteres mallorcai ingatlanra költött el körülbelül egymilliárd forintnak megfelelő összeget idén nyáron. A tengerre néző nyolcszobás házhoz egy hatalmas kert és egy úszómedence is tartozik. A berendezés a helyi stílust mutatja: terrakotta padló, finom színek, semmi hivalkodás. A sziget lapja, a Diario de Mallorca szerint Brad Pitt egy helyi ingatlanos mogult, Alessandro Proto-t kért meg arra, hogy keressen egy megfelelő hajlékot számukra. A most 52 éves színésznek Szövetségesek című film forgatása közben tetszett meg a mediterrán Baleár-szigetek varázslatos világa.

mallorca_out.jpgmallorca_wenn.jpgTengerparti panorámás luxusotthon - Mallorca

 

A New Or­leans-i rezidencia

New Orleans történelmi francia negyedében is vásároltak egy 710 négyzetméteres házat, amelyben 5 hálószoba, velencei stukkós falak, egyedi márványkandallók, lift, úszómedence, kétszintes különálló vendégház és egy lenyűgöző csigalépcső is található – mindezt 1,75 milliárd forintnak megfelelő összegért. Angelina Jolie és Brad Pitt a Katrina hurrikán pusztítása után élt itt egy ideig, ugyanis sokat jótékonykodtak akkoriban New Orleans-ben. A színész nemcsak magának keresett itt otthont. Az építészet iránt szenvedélyesen érdeklődő színész 109 új hipermodern otthont épített fel a hurrikán után hajléktalanul maradt családoknak.Többen úgy vélik Pitt ragaszkodik a környékhez, sőt, a helybélii polgárok még polgármesternek is felkérték egykor. Mások szerint pedig már tavaly óta árulja, de eddig nem talált rá vevőt. A Latter & Blum Realtors cég szerint az ingatlant 6,5 millió dollárért (1,8 milliárd forint) hirdették meg, jelenleg már  5,6 millió dolláros áron van a piacon.

brad-pitt-mayor.jpgmansionno.jpgbrangelina_guesthouse.jpgA New Orleans-i rezidencia

 

Ódon kastély Franciaország déli részén

Dél-Franciaország is megtetszett nekik, ahol a két sztár Correns közelében 60 millió dollárt fektetett egy csodás kastélyba, a Château Miravalba. A kastély kőfallal határolt mezőgazdasági területére tizenhárom fajta olajbogyót ültettek, az ingatlanon található patak  rejtett alagutakon keresztül egy tó vizébe torkollik. A luxusotthon nemcsak 35 szobával, hanem saját várárokkal, magánkápolnával is rendelkezik. Az utóbbiban esküdött egymásnak örök hűséget a két színész mindössze 2 éve. A helyszínválasztással 41 éves Jolie édesanyjának tett ígéretének adózott, miszerint Franciaországban fog férjhez menni. A kastélyhoz még egy szőlős birtok is tartozik, ahol Miraval néven rozét is készítenek egy rendkívül jövedelmező közös Pitt-Jolie családi vállalkozás keretében.

kastely_f.jpgkastely.jpgkastely2.jpgA Miraval kastély, az álomesküvő színhelye

 

Lakhely az ikonikus Waldorf-Astoria szállodában, New York City-ben

A pár 2007,-ben vásárolt meg egy lakást a patináns New York-i hotelben, amelyben megépülése óta minden amerikai elnök megszállt már. A házaspár az akkor már iskoláskorú gyermeküknek, Maddoxnak is New York-ban választott egy magásniskolát,  a Lycee Francais-ét. A metropoliszban még további ingatlant is vásároltak.

waldorf-brad-angelina-homes-.jpgA Waldorf - Astoria szálloda

 

A Los Feliz-i villakomplexum Los Angeles-ben

Az öt szobás házat Pitt még 19994-ben vásárolta meg, tehát még mielőtt megismerkedett volna Jolie-val. Az évek során a birtokot folyamatosan kibővítették: összesen három szomszédos telket építettek egybe. A hatalmas birtokon helyet kap egy gördeszkapálya is, parkját pedig Brad olyanra építette át a kertépítőkkel, hogy gyerekei úgy érezzék, Pán Péter Sohaországába érkeztek.


la_brangelina.jpglos_feliz.jpgLos Feliz: birtokkomplexum

 

A kambodzsai facölöpös álomkunyhó 

Jolie a Tomb Raider című filmet forgatta 2000-ben itt, és ekkor felkeresett egy kambodzsai menekülttábort is. Másfél évvel később már az ENSZ menekültügyi főbiztosságának a jószolgálati nagykövete lett. Úgy nyilatkozott, hogy Kambodzsa megváltoztatta az életét. Álomkunyhóként írta le az Oscar-díjas színésznő a kambodzsai házát több interjúban is, amelyről azonban nem lehet fényképet találni. A hagyományos építésű, facölöpökön álló házat 2002-ben vásárolta meg a humanitárius ügyekért is lelkesedő sztár egy 96 hektáros birtokkal együtt egy majdnem 150 ezer hektáros dzsungel közepén. A  furcsa ingatlant nem sokkal legidősebb fia, Maddox örökbefogadása után vette meg.

cambodia.jpgAngelina Jolie Kambodzsában

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogass vissza hozzánk újra, vagy böngészd korábbi posztjainkat.

 

Források: http://www.realtor.com/news/celebrity-real-estate/angelina-jolie-and-brad-pitt-split-their-real-estate/?is_wp_site=1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr10011744821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása