Ide kell eljutni még az idén! - A New York Times 2017-es úticél ajánlata
2017. január 11. írta: ingatlanos blogger

Ide kell eljutni még az idén! - A New York Times 2017-es úticél ajánlata

A New York Times 52-es listáján Budapest is szerepel 2017 legfelkapottabb turisztikai célpontjai között! A listáról  csemegézve összegyűjtöttünk 7 olyan lélegzetelállító úticélt, ahová idén feltétlenül el kell jutni, ha pénztárcánk engedi. Ha nem, akkor a képeket nézegetve álmodozhatunk róluk. Megnéztük azt is, hogy ezeken a paradicsomi helyszíneken milyen lakásokat lehet vásárolni.
chile-1463830_1920.jpg

 Kanada

Az utikritika.hu szerint észak-amerikai Kanada Oroszország után a világ legnagyobb országa. 9.98 millió négyzetkilométeres a területe,  tehát több, mint százszor nagyobb Magyarországnál! Ez az óriási területű ország maga egy kis világ önmagában: teli kozmopolita városokkal, alig felfedezett természeti csodákkal, és e két szélsőség között szinte minden megtalálható itt. 2017-ben pedig különösen érdemes ellátogatni Kanadában ugyanis idén ünnepli az ország a konföderáció 150 éves évfordulóját. Másfél évszázada egyesítették a kolóniákat egyetlen országgá. Az alkalomból ez évben Kanada több mint 200 nemzeti parkja és történelmi helye ingyenesen látogatható.  Ottawa-ban, az idén 375. születés napját ünneplő fővárosban is rengeteg rendezvény várja a turistákat.

1,975,000 kanadai dollárért (437,308,126.23 HUF) árulják a 28 hektáron ezt az 1971-ben épült 5 hálós, 4 fürdőszobás kúriát. A hatalmas birtokon a medencén kívül van két istálló és gyümölcsösök is. A kanadai ingatlanat itt találtuk.

Atacama-sivatagChile

A Föld egyik legszárazabb helyét az index.hu egyik cikke egyenesen az egyik legizgalmasabb helyként mutatja be: "Flamingók, gigászi bányák és óriási teleszkópok – csak az Atacama-sivatagban van meg ez mind együtt. Ez a Föld legszárazabb nem sarkvidéki térsége, mégis gejzír és sós tó is van benne, természeti kincsei pedig már évekig tartó háborút is kirobbantottak. Bolygónk egyik legizgalmasabb helye, ami csak kicsit nagyobb Magyarországnál, és ahol sötétben autózni is életre szóló kaland." 2016 augusztusától hőlégballonokban is lehet utazni és élvezni a lenyűgöző sivatagi naplementét (230 fontért).

chile-1740804_1920.jpg

 Chilében egy 10000 m²-es területen épült 9 szobás 500 m²-es házat vásárolhatunk Coyhaique-től 7 km-re, Aysénben, a sivatagtól jó pár kilométerre. A város helyi szinten valóságos metropolisznak számít Patagóniában: ötvenezer lakossal, kórházzal, repülőtérrel és plázával rendelkezik. A ház ára: 593,309.64 USD (173,726,569.69HUF). Az ingatlant a Chile Realigro-n találtuk. 

Zermatt,Svájc

Zermatt neve hallatán Matterhorn fog eszébe jutni azoknak, akik kicsit is ismerik Svájcot. ra. Az Alpok 7. legmagasabb csúcsa (4478 m), az ország jelképe Zermatt fölött ékeskedik. Bár a hegycsúcs meghódítása meghódítása több hegymászó tragédiáját követelte , Zermatt gyönyörű és autómentes faluja az 1890-es évek óta vonzza a turistákat. Ekkor kezdett el üzemelni a híres Gornergrat nevű vonat.

matterhorn-945_1280.jpg

Idén egy állandó szabadtéri színház megnyitását tervezik Riffelbergben, amely nem messze, kicsit magasabban található. A repertoárban elsőként a Rómeó és Júlia a Gornergraton című darabot tűzték ki.romeo-und-julia_front_magnific.jpgKép: Freilichtspiele Zermatt

A ZermattHomes 890000 svájci frankért (256,299,821 HUF) árulja ezt a közel 100 nm-es nyaralót a festői Zermattban pazar kilátással a hegyekre. Az amerikai konyhás nappali mellett van még 3 hálószoba, egy kádas és egy zuhanyzós fürdőszoba is a lakásban. Az ingatlan a liftes Josi apartmanház 1. emeletén található.

Botswana

Ha már láttunk természetfilmet az afrikai vadonról, nagy az esélye annak, hogy  Dereck és Beverly Joubertnek volt valami közük hozzá. Idén tavasszal a filmkészítők Duba Plains Camp, néven egy luxus sátoros kempinget nyitnak meg Okavango fo lyó deltájában, ahol hemzsegnek az oroszlánok, elefántok, és a tipikusan Botswaná-ban élő egyéb fajok, mint a vörös tehénantilop.

antelope-694461_1920.png

botswana-1653101_1920.jpg

1152 m2-es telken terül el az a Botswana-i kétszintes ház 7 hálóval és 5 fürdőszobával. 10 autó elfér a beállóban. Ára most kedvezményes: P5,600,000 BWP (Botswana-i pula) 153 008 849 Forint. További részletek a http://www.samassociates.co.bw oldalon.

 

Dubrovnik, Horvátország

A Budapesttől közel 800 kilométerre fekvő Dubrovnik mára nemcsak Horvátország, hanem az egész világ egyik legdivatosabb helye lett. Sok híresség jár vissza ide,  és a Trónok harca című népszerű sorozat egyik helyszínéül is szolgált a város. "Az óvárosban, az erődben és környékén rengeteget forgattak, többek között Arya Stark és Joffrey Baratheon jeleneteit, de érdemes bejárni Dubrovnik parkjait is, amelyek sok vidéki esemény helyszínéül szolgáltak. A Minčeta erőd volt a Halhatatlanok Háza, ahonnan Daenerys csak sárkányai segítségével tudott kijutni, a Dubrovnikot körülvevő városfalak pedig ismerősek lehetnek a híres, Feketevíz-öbölbeli csatajelenetekből."- írja az érdekesvilág.hu. Nyárra a város elektromos robogó fesztivállal is várja az idelátogatókat. 

Dubrovnikban ezt a 130 nm-es villát 107 873 500 Ft-ért árulják. Az ingatlan három szintes és csupán 100 méterre van a tengertől. Az első emeleten hálószoba és fürdőszoba található, a második emeleten nappali, konyha és fürdőszoba, legfelül három panorámás hálószoba, fürdőszoba. Képek forrása itt.

 

Grand Teton Nemzeti ParkWyoming

2017. augusztus 21-én teljes napfogyatkozásban gyönyörködhetnek az Amerikai Egyesült Államokban élők 38 év után újra. A napfogyatkozás keresztben "átvágja" Amerika térképét, így a következő államokban látható csak teljes egészében: Dél-Carolina, North Carolina, Georgia, Tennessee, Kentucky, Missouri, Illinois, Kansas, Nebraska, Wymoning, Idaho, Oregon, Iowa és Montana. Ezek közül a New York Times Wyomingot ajánlja, azon belül is a Grand Teton Nemzeti Parkot, amelyre 2 perc 20 másodperci teljes sötétség borul a napfogyatkozás napján. Aki lemaradna erről, annak vigaszt nyújthat a 6 millió látogatót vonzó táj változatos növény- és állatvilágával, kristálytiszta tavaival és csipkés hegycsúcsaival.

wyoming.jpg

$7,900,000 (2,312,641,100.77HUF) az ára ennek a káprázatos wyomingi ingatlannak. Mind az öt hálóhoz tartozik külön fürdőszoba, van további 2 zuhanyzó és a házban a központi fűtés mellett több kandalló is gondoskodik a melegről é az otthonosságról. Az udvaron több kiülő, veranda is van, ami nyáron igazán kellemes lehet ezen a gyönyörű környéken. A népszerű Teton Village síközpont csupán néhány másodperc innen. A házat a zillow.com-on találtuk.

 

Budapest, Magyarország

Az eddig 117 Pulitzert bezsebelő New York Times listáján Budapest is megtalálható 2017 legvonzóbb úticéljai között. Az országunkról szóló részt egy Budapesten élő New York-i írónő, Alia Akkam állította össze. Akkam egyébként olyan ismert újságokban is publikál hazánkról, mint a vogue.com, ArchitecturalDigest.com  vagy a The Guardian. A New York Times cikkében a publicista Budapestet olyan varázslatos európai fővárosnak nevezi, amely nyitott a modernitásra is. 

„Megnyerő, fiatalos energia árad a városból és új éttermeiből, mint a Szimply és a Margá Bisztro. A látogatók megcsodálhatják a magyar kézzel készült ékszereket és kanyargós lakberendezési tárgyakat, díszeket Velvet Chemistry-ben és a  Szimpla Design Shop-ban. Érdemes felfigyelni az új szállásokra is, -mint például a helyiek tervezte Hotel Rumra - amelyek a város stílusosságának további mutatói."

bp.jpg

A mybudapesthome oldalán találtuk ezt a hazai luxusingatlant (de máshol is hirdetik).  A portfolio egy korábbi írása szerint a Bécsi kapuhoz közel, az Országház utcában épült két tömbös ingatlanegyüttes (Anjou Residence) 1 millió forint körüli négyzetméteráraival mindig is a legexkluzívabb budapesti lakóparkok közé tartozott. A Budai várnegyed legelegánsabb épületében található 236 nm-es luxuslakás az Anjou Residence 3. emeletén található. A 2 szintes ingatlan 5 hálószobából, amerikai konyhás nappaliból, hallból, 3 fürdőszobából, külön mellékhelyiségből áll. 4 db parkolóhely áll rendelkezésre a teremgarázsban; illetve 1 borospince is van a házban. 

További képek az Anjou Residence-ről az oldalon.

A budapestingatlaninfo szerint nemcsak otthonnak hanem befektetésnek is kiválóan alkalmas ez a fővárosi lakás, melyet 1 461 000 euróért (450 000 000 HUF) lehet megvásárolni. Budapest egyébként Európában Budapest jó befektetési célpontnak is számít, amellett, hogy nagyon kellemes és élhető hely a mindennapokban is. A Telegraph Magyarországot egyenesen Európa 20 legjobb befektetési célpontjai közé sorolja. A Telegraph – a Global Property Guide számításait alapul véve kiemelte a jó hozamot, az alacsony, illetve mérsékelt tranzakciós költségeket és a tulajdonosoknak kedvező jogszabályokat. Budapest azonban nem csak ezt a listát vezeti. "A Knight Frank Global Residential Property Index első negyedéves vizsgálata szerint a magyar főváros a 150 vizsgált nagyváros közül a prominens 12. helyet foglalta el – 15%-os áremelkedéssel a korábbi év negyedéves kimutatásával összevetve. Az elemzés szerint Európában csupán Stockholm előzi meg. A CBRE befektetési felmérése szerint Budapest ott van a 10 legvonzóbb európai város között" -  olvasható a Budapestingatlaninfó híreiben. Vélhetően a Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között megrendezésre kerülő 2017-es úszó-világbajnokság is sok embert fog idecsalogatni.

Felhasznált forrás:: http://www.nytimes.com/interactive/2017/travel/places-to-visit.html?_r=1,  A tájképek forrása: pixabay.com

Ha tetszett a poszt, látogass vissza újra vagy olvasd el korábbi bejegyzéseinket!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr5612115185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása