Budapesti luxusházak, amikért a gazdagok és híresek odavannak
2023. november 10. írta: ingatlanos blogger

Budapesti luxusházak, amikért a gazdagok és híresek odavannak

vásárlói aktivitás változatlanul erős a valódi luxus házak kategóriájába tartozó ingatlanok iránt. Sőt, a kereslet folyamatosan nő a budapesti prémium kategóriás eladó és kiadó lakások iránt.

shutterstock_1717610665_2.jpg

Mit is nevezünk luxuslakásnak?

 Az elmúlt évtizedekben a budapesti luxus házak meghatározása radikálisan megváltozott. Míg régebben a nagyméretű terek, a díszes kialakítás és a prémium szolgáltatások határozták meg a luxus ingatlan fogalmát, manapság azonban az intelligens otthonrendszerek, a környezetbarát technológiák és a kiváló elhelyezkedés az, ami igazán luxussá teszi az ingatlant.

Négyzetméterár tekintetében a budapesti luxus ingatlanpiac lakásai körülbelül másfél millió forintnál kezdődnek, de a hárommilliós vagy afölötti négyzetméterár sem ritka, például a kiemelkedően magas minőséget képviselő, budai újépítésűek tekintetében.

Miért Budapest?

Budapest az európai ingatlanpiac szempontjából is kitűnik a luxus ingatlanok terén. A város lenyűgöző építészeti örökséggel rendelkezik, ami vonzza a befektetőket és a vásárlókat egyaránt. A Duna-parti panoráma, a történelmi belváros és a kulturális látnivalók mind hozzájárulnak Budapest luxusingatlanjainak magas presztízséhez.

grand_hotel.jpgTöbbnyire tehetős magánszemélyek, hírességek vagy külföldi befektetők vásárolnak budapesti luxuslakásokat második otthonnak vagy befektetési célból. Olyan vállalkozók és üzletemberek, akiknek nagy anyagi forrásaik vannak, gyakran keresnek fővárosi luxuslakásokat, mivel ezek az ingatlanok szolgálhatnak otthonként és üzleti találkozók helyszíneként is. Egyes cégek számára különösen, ha concierge-szolgáltatást nyújtanak ügyfeleik számára a luxuslakások jöhetnek csak szóba. De mi is az a concierge-szolgáltatás? Filmes cselekményekben mindenki láthatott már ilyet, például a Wes Anderson rendezte "The Grand Budapest Hotel" című filmben, melynek egyik főszereplője egy excentrikus és megbízható concierge, M. Gustave, aki az elegáns szálloda vendégeinek minden kívánságát teljesíti. 

Azoknak, akik budapesti luxuslakást keresnek, érdemes szakértőhöz fordulni. Az ingatlanszakértők mélyreható ismerettel rendelkeznek a piacról, és segíthetnek megtalálni az ideális ingatlant az egyedi igényeknek megfelelően. Ráadásul az ingatlanvásárlás során sok jogi buktató lehet, amelyeket csak egy tapasztalt szakértő segítségével lehet kiküszöbölni. Az adásvételi szerződés pontos kidolgozása, az ingatlan jogi hátterének ellenőrzése és az esetleges adózási kérdések kezelése mind olyan területek, ahol az ingatlanszakértő segíthet a zökkenőmentes tranzakcióban, ha nem személyesen, akkor az által ismert megfelelő partner bevonásával. A lényeg, hogy pontosan tudja, hogy mikor, mire vagy kire van szükség a folyamat hatékony továbbgördítéséhez.

Néhány ismert személyiség, aki budapesti luxusingatlant vásárolt, vagy a városhoz kötődik

Budapest egyre népszerűbb úti cél lett a hírességek és befektetők körében, akik itt nemcsak időt töltenek, hanem luxuslakásokat is vásárolnak.

  1. Monica Bellucci: A világhírű olasz színésznő, Monica Bellucci Budapesten is otthont teremtett magának. A gyönyörű színésznőnek a város történelmi és művészeti vonzereje tetszett meg.

  2. Nicholas Cage: Az Oscar-díjas színésznek hosszú ideig volt egy budapesti luxuslakása. Cage úgy gondolta, hogy Budapest kiváló helyszín a filmforgatás számára, és az itteni ingatlanpiac is vonzó volt számára.

  3. Yoko Ono: John Lennon özvegye, Yoko Ono is kötődik Budapesthez, és elmondása szerint rendszeresen látogatja a várost. Ő is résztulajdonosa volt egy budapesti luxuslakásnak.

  4. Tony Curtis: A legendás színész és Hollywood ikonja, Tony Curtis is hosszú ideig Budapesten élt és egy gyönyörű budai luxuslakásban lakott.

  5. Drew Barrymore: Drew Barrymore is Budapesten töltött időt és együttműködött magyar filmprojektekben. A város szépsége és kulturális gazdagsága is lenyűgözte.

  6. Sir Michael Caine: A brit színész is Budapesten forgatott filmeket és élvezte a város kulináris kínálatát.

  7. Johnny Depp: A  világhírű amerikai színész és filmproducer jelenleg is Budapesten tartózkodik, de  2020-ban is járt már Magyarországon, a "Minamata" című film forgatásán. A film a világhírű fotós, W. Eugene Smith életét és munkásságát mutatja be, és a Duna-parti városok közül számos helyszínen készült felvétel. Johnny Depp Budapesten több hónapon keresztül tartózkodott a forgatások idején. A színész a város és a magyar kultúra iránti érdeklődését is kifejezte, és gyakran ellátogatott különböző budapesti nevezetességekhez és éttermekbe. Jelenleg a Modi című film forgatása vonzotta a fővárosba, aminek rendezője, és amelyet részben Magyarországon forgatnak. A világsztár most egy XVI. kerületi luxusvillát bérelt.

Nézzünk meg néhány budapesti luxuskecót, abból a kategóriából, amit akár világsztárok is bérelnek, vagy megvásárolnak!

Az eurocenter.hu oldalon találtuk az alábbi 3. kerületi ingatlant. A Duna parti ház  egy 2000 nm-es telken helyezkedik el és 3 szinten 1200 nm exkluzív belső területtel rendelkezik. Ára: 1.950.000.000  forint.

 

A budapestingatlan.info oldalon bukkantunk rá erre modern luxusházra, amelyet az építők Turul villának neveztek el. A 4 emeletes műalkotás az R.A.S. Design építésziroda, átgondoltan megálmodott szenzációs Buda látképéhez illő mesterműve 615 nm-en a 2. kerületben. Ára: 1 804 800 000 forint.

Aki luxuslakást bérelne, a towerlingatlan.hu oldalon is válogathat. Itt van például ez a II. kerületi kiadó, frissen felújított, erkélyes lakás, a Bem téren. A lakásban amerikai konyhás nappali, két hálószoba, két fürdőszoba (egyik kádas másik zuhanyzós), erkély és előszoba található. Kilátás: dunai panoráma. Ára: 768 000 forint.

Ebben a videóban bepillantást nyerhetünk egy lenyűgöző,  Andrássy úti luxuslakásba, ahol a minőség és a stílus találkozik. A csatornát Holcsik Dániel ingatlanszakértő működteti, aki több mint 13 éve foglalkozik budapesti ingatlanokkal, és mindig azokat az otthonokat keresi, amelyek valami különleges részlettel rendelkeznek.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is! Látogass vissza újra! Következő posztunkban erre a kérdésre keressük a választ: "Miért éri meg ma luxusingatlanba befektetni Budapesten?"

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr7618241893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása