Akár egy napra is bérelhetsz irodát? Naná!
2018. június 01. írta: ingatlanos blogger

Akár egy napra is bérelhetsz irodát? Naná!

Szeretnél jövő hétre egy irodát kibérelni? Vagy elég csak egy tárgyalóterem? Elegendő csupán egy egyszemélyes irodasarok? Vagy inkább egy egész emelet kellene? Csak mondd el pontosan mekkora helyre és mennyi időre van szükséged, és azonnal teljesül a kívánságod! 

architecture-1837058_1920.jpg

Kívánságod nem varázsütéssel teljesül ilyen gyorsan, hanem működnek olyan budapesti szolgáltatott irodák, melyek azonnal költözhető, teljesen berendezett irodamegoldásokkal várnak.  Olyan alapvető szolgáltatások, mint recepció, fax és nyomtató, igényes és felszerelt konyha, valamint naponta takarított közös használatú helyiségek is igényelhetők, de csupán egyetlen irodaszobát is lehet bérelni. Az egyik legcsábítóbb hozzáadott értéke a szolgáltatott irodáknak a gyorsaság. Egyik nap megálmodjuk mit szeretnénk és anélkül, hogy mi utánajárnánk, hosszadalmas energia és idő ráfordítással beszereznénk a felszereléseket, bútorzatot, másnap már a berendezett - azaz internettel, számítógéppel, kávégéppel, és bármi egyébbel ellátott - irodánkban ülve dolgozhatunk és fogadhatjuk ügyfeleinket vagy tárgyalhatunk.

Rugalmas, ésszerű irodai lehetőségek

A technológiai robbanásnak köszönhetően ma már egyre kevesebb tevékenység, munka igényel állandó munkahelyet. Viszont az együttműködés, a személyes interakció az üzleti élet megkerülhetetlen része, amihez nem elég az online környezet, offline irodai helységre is szükség van. Jó hír, hogy nem kell költséges irodát bérelni a kezdő vállalkozóknak, az egyéni vagy kis létszámú cégtulajdonosoknak, startup cégeknek sem, nem beszélve a szabadúszókról, online cégekről, akik számára a szolgáltatott iroda vagy a lakás iroda kitűnő lehetőséget kínál.

Milyen irodában szeret dolgozni az Y-generáció?

Az Y-generáció (1980 és 1995 között születtek) erőteljes munkaerőpiaci jelenléte az irodaépületekkel kapcsolatos követelményekben is változást hozott. A Colliers International és a CMS nemzetközi ügyvédi iroda legújabb, CEE Office Real Estate Compass: Is your workplace Millennial-ready? című éves ingatlanpiaci tanulmánya szerint az Y-generáció számára a munka-magánélet integrációja, a fizetés, az előrelépési lehetőség és az iroda elhelyezkedése a legfontosabb az ideális munkahely kiválasztásakor. Az új nemzedék irodahasználatában erőteljes szerepet játszanak a telekommunikációs eszközök és az ideiglenes munkaállomások. Fontosak a tágas közösségi terek, a rekreációs és szórakoztató eszközök. Az iroda megjelenése és belső kialakítása, valamint az egyéb közös helyiségek csak a felmérés válaszadóinak 37 százalékának voltak fontosak, az iroda fenntarthatóságát és környezetbarát megoldásait pedig csak 18 százalékuk tartotta jelentősnek. A megkérdezettek egyharmada úgy gondolja, hogy 2-3 éven belül átalakul jelenlegi munkakörülményeik. A rugalmas munkavégzés - beleértve a home office-t, vagyis az otthoni munkavégzést is - egyre elterjedtebb nálunk is. A válaszadók 49 százalékának lehetőségük van a rugalmas, 57 százalékuknak pedig az otthoni munkavégzésre. Az új, digitális bennszülött nemzedék elvárásai nemcsak a munkaadókat foglalkoztatják, hanem a irodafejlesztőket és bérbeadókat is arra ösztönözik, hogy új irodakialakítási trendeknek megfelelő koncepciókat, irodatereket alakítsanak ki az irodaházaikban (olvasd el a témában írt korábbi posztunkat!). A coworking, nyitott terű munkakultúra elterjedésével párhuzamosan egyre több cég kínál közösségi munkatereket, rugalmas irodai megoldásokat. Egyre több ilyen iroda nyílt meg Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban is.

Ahol lehet együttműködni, alkotni, továbblépni, haladni

Loffice, Magyarországon a coworking irodák úttörőjének számít. Az irodát 2009-ben hazánkban elsőként nyitották meg a Zeneakadémia egykori kottanyomdájában. A megújuló energiaforrásokkal működő gyárépület azóta főként a vállalkozók, startup-ok kedvelt bázisává vált. "A cégek növekedési és egyéb felmerülő igényeit házon belül igyekszünk kielégíteni, lehetővé téve számukra, hogy felépített közösségüket megtartva fejlődjenek, bővüljenek. Arra ösztönözzük a dolgozókat, hogy sajátjuknak érezzék a munkatereket, hogy megosszák egymással ötleteiket, tapasztalataikat, tudásukat, hogy merjenek együttműködni, alkotni, továbblépni, haladni" - olvasható az evirodaja.hu-n. 2013-ban az Év Irodája Design Díját nyerték el és 2014-ben pedig az Év Coworking Irodájának is megválasztották a LOFFICE-t.

loffice_sas3.jpgLoffice Sas

A főváros belvárosában négy helyen is találhatunk a LOFFICE irodákat, ahol többnyire kreatívok, pénzügyi és jogi tanácsadók, startupok foglalnak szabad helyeket. A LOFFICE MINI-t egy patinás pesti bérházban található nagypolgári lakásból alakították ki. Az épületben hat önálló coworking stúdió kapott helyet, mely játékos módon ötvözi a klasszikus polgári stílust, a szofisztikált, ergonomikus designt és a kortárs képzőművészetet.

Képek forrása: szolgaltatottirodak.hu

Képek forrása: szolgaltatottirodak.hu 

A LOFFICE Sas “molinó irodáiban” még a falakat is újrahasznosított alapanyagok - reklámmolinók - borítják, stúdió irodákat (12-80 m2) alakítottak ki kisebb-nagyobb cégek számára. A mennyezeti csillárokat audio-kazettákkal burkolták be és számos más újra felhasznált elem jelenik meg a térben, például: az egykori recepciós pult ma a tárgyalóban található üveghal-csillár talapzata. 

Mi kell a startupoknak, a szabadúszóknak, a kkv-k-nak?

A realista.hu Ezek a startupok és szabadúszók paradicsomai! című cikkében sorra vette az irodapiaci fogalmak mentén érzékelhető különbségeket. Az ujiroda.hu oldalon is találhatunk egy hasznos összefoglalót arról melyek lehetnek a cégünknek megfelelő irodatípusok. A startupokat befogadó coworking irodák közösségépítő, tanácsadó és munkaszervezet-fejlesztő tevékenységet is folytatnak, vagyis egyfajta inkubátorházként működnek a kezdő vállalkozások számára. Olyasfajta networking folyamatokat is menedzselnek ezek a közösségi irodák, amelyek a startupok számára további fejlődési, kitörési lehetőséget kínálnak a fejlődés és a cégfejlesztés szempontjából. A klasszikus szabadúszók elsősorban azt kívánják, hogy megfelelő infrastruktúrával ellátott, a 21. század technológiai színvonalának megfelelő irodahelyiséget bérelhessenek Budapest frekventált helyein, miközben akár egy fontosabb megbeszélésre tárgyalót is igénybe vehessenek akár időszakosan.

Korlátlan rugalmasság

Bár rengeteg átfedés van a szolgáltatott iroda és a közösségi iroda között a kettő mégsem teljesen ugyanaz. Kocsor Dániel irodapiaci szakértő ismertette a különbséget az instant-, vagy más néven szolgáltatott iroda és a coworking iroda között.

A coworking irodában másokkal együtt dolgoznak emberek, szolgáltatott/instant irodában minden cég irodatere zárt, és csak a közös területeket használják más cégekkel együtt. Az internet-hozzáférésük is lehet itt dedikált, illetve, egy sokkal szélesebb szolgáltatáscsomag érhető el számukra, személyre szabhatóbb. Sok szolgáltatott irodában van coworking tér, de nem mindegyikben.

Az is megkérdeztük, mi a különbség a szolgáltatott és a lakásirodák között:

A szolgáltatott irodát körülbelül úgy érdemes elképzelni, mint egy hotelt cégek számára. Vagyis az irodai szobák különböző méretekben elérhetőek azonnali költözéssel, felszerelve, bebútorozva, recepciós szolgáltatással, rugalmas tárgyaló és konyhahasználattal, stb. Mindezért a cég egy árat kap, nem kell mindenért külön fizetnie.

A lakásiroda az egy lakásban vagy lakásból kialakított iroda. Bizonyos lakásirodákat kifejezetten erre a célra hoztak létre, irodai megjelenéssel (padlószőnyeg, piszoárok, stb.), más esetekben bútorozatlan lakásokról beszélünk. Sok cég kedveli ezt, mert családiasabb, lazább hangulatot lehet teremteni, és persze olcsóbb is.

Szavaiból az is kiderül, hogy a klasszikus irodaházba olyan cég költözhet, aki meg tudja fizetni az árát, elég nagy (alsó hangon 200, de inkább 3-400 négyzetmétertől felfelé), tud vállalni 3-5 éves szerződést, és ráér a költözéssel, mert az átalakítások jellemzően 8-12 hetet igényelnek. Akármelyik feltétel nem teljesülése esetén az egyedüli megoldás a szolgáltatott vagy lakásiroda. A kettő között az dönt, hogy milyen a cég arculata, melyik áll közelebb hozzá, milyen szolgáltatásokra tart igényt, illetve mit tud megfizetni. - ismertette a szakember. A fentieken túl az instant/szolgáltatott irodák további előnyei körébe sorolható, hogy be vannak bútorozva, mindent biztosítanak a cég működéséhez, csak a lényegi munkára kell már koncentrálni. Üzleties környezetben vannak: a szolgáltatott irodákat jellemzően hagyományos irodaházakon belül üzemeltetnek.

Pontosan miért éri meg?

Íme 7 érv a szolgáltatott irodák mellett:

Rugalmas megoldások

Különböző méretű irodák, tetszőleges elrendezéssel állnak rendelkezésére, rövid és hosszú távú bérleti konstrukciókkal.

 

Költséghatékonyság
Spóroljon meg időt és pénzt – az irodabútorokat, kommunikációs eszközöket, recepciót és kiszolgáló személyzetet a Tower Offices biztosítja.

 

Személyesség
Testre szabott szolgáltatás-csomagokkal várjuk – egyéni igényeire is figyelmet fordítunk.

 

Reprezentatív környezet
A legmodernebb eszközökkel felszerelt, exkluzív tárgyalóink és konferenciatermeink tökéletes üzleti környezetet biztosítanak Ön és ügyfelei számára.

 

Inspiráció
Elegáns, olasz design-bútorokkal berendezett irodák természetes fénnyel és magas szintű kiszolgálással.

 

Kényelem
Havonta egy számlát kap – a bérleti díj tartalmazza a közüzemi díjakat, az üzemeltetés és karbantartás, valamint a napi takarítás költségeit.

 

Szolgáltatások
Különböző méretű tárgyalók, budai panorámás ülésterem, business lounge és füvesített tetőterasz.

 

 Néhány szolgáltatott iroda a nagyvilágból:

Érdekes lehet még ebben a témában:

Melyek a cégünknek leginkább megfelelő irodatípusok?

Dögös, kreatív iroda kell az Y generációnak!

BUDAPEST TOP 5 SZOLGÁLTATOTT IRODA CENTERE

Itt vannak a legújabb irodai trendek: Ne csodálkozz, ha egy fűfal mellett kell dolgoznod!

5+1 lélegzetelállító környezetbarát irodaház!

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal és látogass vissza újra, vagy olvasd el korábbi írásainkat is!

Első kép forrása: Pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr8714010882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása