Akár három millió forintba is kerülhet egyetlen lakás bérlése!
2019. szeptember 04. írta: ingatlanos blogger

Akár három millió forintba is kerülhet egyetlen lakás bérlése!

Luxuskategóriás lakásokat általában havi 260 ezer-600 ezer forintos bérleti díjért találunk, de nem ritka az egy millió forintos havi ár sem Budapesten, sőt, 3 millióért is kaphatunk. Ezeket vettük most górcső alá!

luxus_keco_bp.jpg

Jellemzően itthon saját lakás mellett teszi le az emberek többsége a voksát. Aki lakást bérel, az többnyire nem luxuskategóriásat választ. A lakáshirdetéséket nézve mégis számtalan luxus színvonalú ingatlant kínálnak kiadásra. Kinek kellenek ezek a lakások, melyekért havonta minimum 300 ezer forintot vagy még ettől is többet is simán kifizetnek?

A külföldiek megfizetik a luxust

A fővárosi luxuslakásokat többségben külföldiek bérlik. A statisztikák szerint egyre több külföldi turistát vonz a főváros. Sőt, a Budapestre látogatók száma elérte már a négymilliót, így a turisztikailag közkedvelt ázsiai városok látogatottságával vetekszik az Euromonitor International Top 100 City Destinations 2018-as kiadvány szerint. Az életvitel szerint itt élő külföldiek számára pedig európai szinten még mindig relatív olcsónak számít a fővárosban akár luxuslakást bérelni. A külföldről érkező magasabb beosztású vezetők egy része bérelt lakásban él. Nem elhanyagolható tényező az elmúlt években egyre növekszik azoknak a külföldi hallgatóknak a száma, akik magyar főiskolákra és egyetemekre jönnek tanulni. A diákok általában fél-egy évet töltenek az országban, de vannak szép számban olyanok is, akik egy egész 3 vagy 5 éves képzést is itt végeznek el és ezalatt mindenképp fizetőképes bérlőként jelennek meg a lakáspiacon.

A Világgazdaság összefoglalója szerint a főváros belvárosában és Nyugat-Magyarországon külföldiek vásárolják a lakások tizedét. Általánosságban elmondható, hogy a fővárosba érkező külföldiek az eladó ingatlanok közül az 50 millió forint körüli vagy annál olcsóbbakat keresik leginkább, a kiadó lakásokért pedig havonta átlagosan akár 250 ezer forintot vagy még ennél is többet fizetnek. 

Mi számít menőnek?  

A külföldiek Budapesten főleg a magas presztízsű ingatlanokat keresik. A luxusingatlanok legnagyobb számban a belvárosban, és ezen belül is az V. és a VI kerületben találhatóak. A felsorolásból nem hagyhatjuk ki az örök klasszikust, a nívós budai kerületeket sem, hiszen a jómódú bérlők a II. és az I. kerületben is szívesen választanak kiadó lakást. Nem véletlen éppen emiatt, hogy a Budai Várnegyed és Gül Baba türbéje környékén a lakások a mai napig tartják méregdrága négyzetméter-áraikat. Az "olcsóbb" luxuslakásokért elkérhetnek 300-600 000 forintos havi bérleti díjat is, a drágábbakért pedig nem ritka a 800 000 forintos vagy még annál is magasabb ár sem.

" A luxuslakások között egyébként a három hálószobás, teljesen felszerelt lakás a legkeresettebb, ugyanis ez felel meg leginkább az ügyfélkörnek, akik jellemzően multinacionális vállalatok külföldről érkező munkatársai és családjuk."  - nyilatkozta Holcsik Dániel, a luxusingatlanokkal foglalkozó Eurocenter iroda bérbeadási vezetője. Holcsik szerint nagyon sokat számít, hogy a lakás kínál-e valami érdemi pluszt a többihez képest.  "Egy klíma például, egy nyugat-európai bérlőnek az alapfelszereltség része egy prémium szintű lakásban, hiába érvel azzal egy tulajdonos, hogy nincs rá szükség a jó szigetelés és a lakás fekvése miatt - egyszerűen kiesik a keresők számára a listából. Hatalmas pluszt jelent a pesti oldalon az épületen belül található mélygarázs, ami nagyon limitált számban elérhető és havi 100-200 euró plusz kiadást is jelenthet." - mondta el a bérbeadási vezető. Pavelka Zsolt ingatlanszakértő a portfolio.hu-ban úgy nyilatkozott, hogy tapasztalatai alapján úgy látja, a bérbeadóknak a jó hozam érdekében érdemes minél jobb állapotban megőrizni az ingatlant, ugyanis az nem csak az ingatlan értékét növeli, hanem az a hozamban is megtérülő befektetést is.

Nézzünk meg néhány bérelhető luxuslakást a legmenőbb környékeken:

 

Több mint havi 3 millió forintért bérelhető luxusingatlan

A Kis-Svábhegy közelében, a 12. kerületben egy klasszikus eleganciájú 400 m2-es villa épület is bérelhető. A 4 szintes ingatlant úgy hirdetik, hogy akár több generációs családnak is ideális lehet, mivel 4 hálószoba, 2 nappali, 2 amerikai konyha, 2 fürdőszoba és egy külön zuhanyzó található benne. 2-2 beálló és garázs is tartozik a házhoz. Bérleti díja: 10 000 euró / hó.

Forrás: eurocenter.hu

4000 euróért panorámás kertes budai villa

Nem kevesebb, mint 4000 euróért bérelhetjük ki egy hónapra ezt az elbűvölő, zöld környezetben épült II. kerületi  luxusvillát a Mészégető utcában. A  300 négyzetméteres luxus villa 2 szintjén található egy tágas, világos amerikai konyhás nappali, 5 hálószoba, 4 fürdőszoba, vendégmosdó, terasz, valamint egy saját használatú kert. A gyönyörű kilátással rendelkező, légkondicionált ingatlanhoz tartozik egy garázs is. 

Kép forrása: towerbudapest.com

840 000 forintért bérelhetünk lakást a Rózsadombon

Budapest egyik legszebb részén, a II. kerületben a Rózsadomb fölötti  Guggerhegy déli lejtőjén helyezkedik el ez a kétszintes 240 m2-es luxuslakás egyedülálló panorámával. A lakás egy kétlakásos családi házban található. Közvetlen bejárata van. Fűtése gáztüzelésű cirkó, padlófűtés és fa-kandalló. A földszinten található egy lakószoba, dolgozó szoba, teljesen berendezett konyha, WC, fürdőszoba, és egy nagy 42 m2-es terasz, növényekkel. A felső szinten két hálószoba, elegáns fürdőszoba Jacuzzi-val és a zuhanyozó fülkében szaunával, továbbá két gardrób beépített szekrényekkel és egy 30 m2 alapterületű terasz. A lakás nagyrészt bútorozatlan.  A pince szinten található egy garázs két személygépkocsi részére. Angelina Jollie 2010 őszén A vér és méz földjén című filmjének forgatása alatt például családjával együtt szintén a második kerületben bérelt egy villát, a Cirbolya utcában. Választásuk egy benti és kinti medencés nagy házra esett, melyhez egy ötkocsis teremgarázs, valamint egy hangulatos fenyőfákkal borított kert is tartozott. A 10 hálószobával rendelkező házért egyesek szerint a pár havi 27 ezer dollárt fizetett, mások szerint 5,3 millió forintot, de voltak olyanok, akik 3 millió forintos bérleti díjat emlegettek, sőt, még olyan híresztelések is szárnyra kaptak a forgatáskor, hogy Brangelináék Budapesten is befektettek ingatlanba.

Forrás: managerent.hu

 5800 euróért bérelhető luxus a Budai-hegységben

Ebben a 12. kerületi házban 5800 eurós havi bérleti díjért grófként is élhetünk. A 450 négyzetméteres Budai-hegyekben épült kúriában négy hálószoba, egy 30 négyzetméteres nappali, két fürdőszoba, egy zuhanyzó egy étkezős konyha  is található. A kertben úszómedence szolgálja az itt lakók kényelmét, továbbá szauna és egy külön vendégház, garázs és  jól karban tartott autóparkoló is az exkluzív  ingatlan részét képezi. Az impozáns ingatlan madárcsicsergős, nyugodt helyen, a Zugligeti Libegőtől nem messze található.

Forrás: eurocenter.hu

Akár az Andrássy úton is bérelhetünk, ha van 5500 eurónk

Ha valaki a város szívében bérelne, az is találhat kedvére valót, például a budapesti Champs-Élysées-én, az Andrássy úton. Csodálatos a kilátás ennek az Andrássy úti lakásnak a teraszáról a Bazilikára és a Gellért-hegyre is ellátni. A 168 nm-es luxusingatlan 3 hálószobával, 3 fürdőszobával amerikai konyhával várja a bérlőket. A 97 négyzetméteres tetőtéri teraszon egy jakuzzi is helyet kapott. 

Forrás: cdpbudapest.com

Váci utcai lakás havi 5000 euróért

Pest talán leghíresebb sétálóutcájában 5000 euróért vagyis kb. 1 656 550 forintért kiadó ez a 176 m2-es, teljesen bebútorozott, légkondicionálóval felszerelt lakás. Található benne két hálószoba, egy tágas nappali, egy külön konyha, és két fürdőszoba káddal és zuhanyzóval. Az ingatlan magas színvonalon, minőségi anyagokkal felújított, magas kategóriájú gépekkel felszerelt.

Forrás: budapestluxuryapartments.hu

 

Az első kép forrása: pixabay.com

 Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal és látogass vissza újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr4115015724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2019.09.05. 20:50:54

Béreljetek adriai szigetet harminc évre, évi 260 (kétszázhatvan) millióért !
süti beállítások módosítása