Elképesztően stílusos villalakások Kelet-Európából
2020. április 02. írta: ingatlanos blogger

Elképesztően stílusos villalakások Kelet-Európából

Mesés luxusingatlant nemcsak Nyugat-Európában találhatsz! Mutatjuk milyen menő villákat rejtenek a kelet-európai városok!

b5fd6d57-ca07-4986-8612-2ced18d45ac7.jpeg


Az ingatlanárak dinamikus növekedésével Kelet-Európa több városa is vonzó cél lehet, ha pénzünket igatlanba fektetnénk. A világ második legvonzóbb célpontja e szempontból Közép-Kelet-Európa – derült ki az EY European Attractiveness Survey-ből, amely a tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgálta. Nyugat-Európa továbbra is a legvonzóbb terep világszerte a befektetők számára, több mint felük (56 százalék) sorolja a három legnépszerűbb célpont közé. A felmérés eredménye alapján Közép-Kelet-Európa már a második legvonzóbb régió (40 százalék), megelőzve Észak-Amerikát (38 százalék) és Kínát (37 százalék) is. Budapest, Prága számít a legcsábítóbbak a régióban, különösen a nagyobb volumenű befektetést, luxusingatlant keresőknek

A számokat tekintve a lakóingatlanok értéke 2018 és 2019 szeptembere között Varsóban 13 százalékkal, Pozsonyban pedig 10 százalékkal növekedett. A pálmát azonban Budapest viszi, ahol a növekedés a vizsgált időszakban 24 százalék volt, hála az általános gazdasági növekedésnek és az olcsó lakáshiteleknek. A Sotheby’s International Realty moszkvai szakértője szerint 2020-ban a fő trend a luxusingatlanokba való befektetés lesz: „A luxuslakások iránti kereslet növekedését is észlelhetjük. Nagy, prémium lakóingatlan projektek eladása kezdődik majd meg idén.”

Míg azonban ezekre a jövőben megvalósuló, ígéretes projektekre vártunk, összeszedtünk pár érdekes, már létező, rendkívül extra vagy szemetgyönyörködtető luxusingatlant Kelet-Európából. Mutatjuk a kedvenceinket!

1. Prágai szecessziós csoda

Ez az 5,6 millió dollárért árult prágai villa öt fürdőszobával és hat hálóval rendelkezik. A hatszázötven négyzetméteres, kicsinek éppen nem nevezhető ingatlannak még vintage hangulatot árasztó, beüvegezett télikertje is van. 2009-ben teljes felújításra került sor, ám a modernizáció mellett megmaradt eredeti századfordulós Art Nouveau bája is: a tömörfaburkolat klasszikus és elegáns, mégsem áraszt sötét, nehéz hangulatot. Ez a villa azoknak való, akik rajonganak a szecessziós stílusjegyekért, melyek minőségéről már száz év tett tanúbizonyságot s nem bánják ha mindez némi modern eleganciával keveredik.

A képek forrása: mansionglobal.com

2. Horvát rózsa

Ez a hat hálóval és hat, csatlakozó fürdővel ellátott nyári villa minden lehetőséget megteremt arra, hogy az ottartózkodóknak tökéletes nyaralásban lehessen részük. A Villa Rose csak pár perc sétára fekszik a kavicsos strandtól Čiovo csendes szigetén. A tengeri kilátást élvezhetjük akár a hatalmas külső teraszokról, a medence mellől, de még a hálószobákból is. A szaunával szintén felszerelt villa összesen tizenegy vendég kényelmes elszállásolását biztosítja mintegy háromszáz négyzetméternyi külső és belső téren. Elhelyezkedése is előnyös: mindössze tíz perc autóút alatt elérhető Split reptere és ugyanennyi idő alatt négy különböző strandot, valamint a közeli Okrug Gornji városát is elérhetjük. A teljes villa kibérlése éjenként 230 ezer forint körüli összegbe kerül.

A képek forrása: luxuryretreats.com

3. Krakkói modern klasszikus

A Betmanowska Main Square Residence Krakkó főterén található luxusrezidencia s nem rejti véka alá azt, amit sötét és elegáns dizájnja is sugall: honlapjukon is jól láthatóan olvasható, itt csak felnőtteket látnak szívesen. A XIV. és XV. század folyamán emelt villa legtöbb lakosztályából pazar kilátás nyílik Krakkó főterére, mely egy Európa legnagyobb és legrégebbi terei közül. A kilátással rendelkező lakosztályokhoz jacuzzi és szauna is tartozik. A lakosztályokban a rusztikus hatást keltő téglafalakat a fekete börbútorok és kiegészító elemek eleganciája ellensúlyozza, ezzel termetve kissé eklektikus, mégis egységes összhatást.

A képek forrása: betmanowska.com

4. Tágas, csendes, budapesti villa

Ez a száz négyzetméteres, egy hálóval és egy fürdővel rendelkező budapesti lakás ideális párok számára. Alapja ötvenkét négyzetméteres, felső szintjén található a 25 négyzetméteres hálószoba. Nyitott terei és tágas elrendezése kényelmes életteret biztosítanak. A házban számos okos otthon megoldás található, például két Amazon Alexa, hanggal és telefonnal is vezérelhető zuhanyzó, valamint okos ablakok, melyeket gombnyomással sötétíthetünk az időjárási viszonyoktól függően. A nyolcvan négyzetméteres kertben, ahova a nappaliból nyíló tágas ajtón keresztül lehet kijutni, hat négyzetméteres, szökőkutas jacuzzi várja a relaxálni vágyó új tulajdonost mintegy 130 millió forintért.

A képek forrása: eurocenter.hu 

5. Prágai művészet és luxus

A XIX. századi villában elhelyezkedó Le Palais Art Hotel enteriőrje az extravagáns barokk stílust ötvözi némi modern kiegészítéssel. Az látványos csillárok, a mozaikpadlók és az üldögélésre, beszélgetésre kialakított sarkok mind az elegáns hatást erősítik. Hetvenkét szoba és lakosztály áll a látogatók rendelkezésére, mind klasszikus elemekkel, például krémszínű falakkal egyensúlyozva a merészebb, modern berendezési tárgyakat. Wellness részleg is elérhető. A falakon a művészet is komoly helyet kap: láthatunk festményeket a cseh Miloš Reindl-től és Le Corbusier-től is. Egy dupla szoba itt 100-150 font körül kezdődik, attól függően, hogy az év mely szakaszában szeretnénk itt megszállni.

A képek forrása: telegraph.co.uk

6. Luxuslakás a zsinagóga mellett

A Budapest belvárosában található ingatlan kiváló kilátással bír: ablakából Európa legnagyobb zsinagógáját láthatjuk. Tágas nappalival, két hálószobával, két fürdővel és egy különálló WC-vel rendelkezik, így még egy kisebb család számára is megfelelő lehet. Belső berendezése modern, fényes felületeket ötvöz rusztikusabb, nyers fa megoldásokkal. Mérete kilencvenöt négyzetméter és egyaránt található benne légkondi, valamint szauna is. Ez a Károly körúti ingatlan közel 160 millió forintért várja új tulajdonosát. Elhelyezkedése több, mint ideális azoknak, akik élnek-halnak a város pezsgéséért.

A képek forrása: budapestingatlan.info

7. Modern és letisztult tengerparti villa

A horvátországi Sutivantól pár percre található villa három hálószobával, három fürdővel, privát kerttel, benne medencével és jacuzzival rendelkezik. Modern és minimalista kialakítása kielégíti az utóbbi években a letisztultabb formákat és berendezést preferáló trendeket. A villa közvetlenül a parton található és a belváros is mindössze pár perc autóval. A közelben található nagyobb város Split, ha nyüzsgésre vágynánk és homokos part is fellelhető nem messze, ahol szörfözni is lehet.

 Ha tetszettt a bejegyzés, másokkal is megoszthatod! Látogass vissza újra, s olvasd el a korábbi posztjainkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr1615425076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása