10 pofonegyszerű lakberendezési ötlet, mellyel gyorsabban eladhatjuk vagy kiadhatjuk ingatlanunkat
2016. június 17. írta: Sarki Ingatlanos

10 pofonegyszerű lakberendezési ötlet, mellyel gyorsabban eladhatjuk vagy kiadhatjuk ingatlanunkat

Bár az ingatlan lokációja és nagysága sok érdeklődő számára döntő, még számos tényező befolyásolja, hogy éppen a mi ingatlanunk mellett teszik-e le a voksukat. Mielőtt kitennénk az „Eladó” vagy „Kiadó” táblát, vessünk pillantást lakásunkra, hogy érvényesül-e benne mindez a 10 apró, de kulcsfontosságú elem.

7-red-white-home-accessories.jpg

A kevesebb több


A legtöbb ember kedveli a natúr színeket, a letisztult vonalakat, enteriőröket. Krémszínű vagy bézs búrokkal, függönyökkel, textilekkel nem foghatunk mellé sosem.  Egyes helyiségek hangulatát meghatározhatjuk egy-egy tetszés szerinti színnel, például a fürdőszobában kellemes wellness-hatást érhetünk el vízszínekkel: vízkékkel, tengerzölddel, vagy levendulaszínnel. Sokszor egy fehéren csempézett, egyszerű fürdőt is csodásan feldob néhány kékes-zöld kiegészítő: szappantartó, törülköző, fogmosó-pohár.

Legyen világosság!


A jól megvilágított helyiségek tágasabbnak, újabbnak és hívogatóbbnak tűnnek. Használjunk tehát, fényforrásokat, ahol csak lehet! Húzzuk szét a sötétítő függönyöket, húzzuk fel a redőnyt, hogy a természetes fény is érvényesülhessen, és a sötétebb sarkokat se felejtsük el kivilágosítani néhány jól kiválasztott lámpával.

Minden a kényelem


Ingatlanunk bemutatás során arra ügyeljünk ügyfelünk kényelmére. Egy forró nyári napon, kapcsoljuk be a klímát. Fogcsikorgató hideg téli napokon pedig időben indítsuk el a fűtést, ha van egy otthonos kandallónk, érdemes azt is befűteni. Minél komfortosabb a vevő közérzete, annál tovább időzik el nálunk és több esélyünk és időnk kínálkozik arra, hogy a lakás összes pozitív részletét bemutathassuk neki.

Otthonosság - fél siker


Sokan úgy gondolják, hogy a teljesen kiürített helyiségek tágasabbnak tűnnek. Azonban az ürességtől kongó szobák nem képesek a potenciális vevő vagy bérlő számára érzékeltetni, hogy körülbelül mennyi és mekkora bútorokat tud majd elhelyezni oda. Érdemes néhány kulcsdarabot egy-két jól megválasztott, ízléses kiegészítővel elhelyezni, mely rögtön az otthonosságot kelt, és segít elképzelni, hogy milyen lesz az élet ezekben a helyiségekben.

Persze ez nem jelenti azt, hogy zsúfolásig ki kell tölteni minden négyzetmétert, hanem tényleg csupán néhány darabról van szó. A nappaliban elég egy kanapé, dohányzóasztal esetleg egy-két kisebb fotellel, szőnyeggel, és függönnyel kiegészítve. A hálószobában elengedhetetlen a jó minőségű ágy, éjjeli szekrény, esetleg fésülködő asztal.

Az illatos gyertyák és egy tál friss gyümölcs a konyhában szintén fokozza az lakályosságot. Viszont óvakodjunk minden giccstől: eszünkbe ne jusson műanyag gyümölcsöket vagy művirágokat elhelyezni, mely inkább ízléstelenségnek számít.

kitchen-.jpg

Legyen minden helyiségnek funkciója!


Ha van egy olyan „mindenes” szobánk, mellyel nincs meghatározott célunk, akkor keressünk neki! Érdemes a piaci igényekre alapozva „belőni” a szoba szerepét: például lehet iroda, dolgozó szoba, gardróbszoba, vendégszoba vagy játszó szoba. Ne hagyjuk rá az érdeklődőkre a választást, hanem segítsünk nekik ebben. Ha vannak „holt helyek” az ingatlanunkban, mindenképpen keressünk valami hasznos funkciót ezeknek is, így rögtön pozitív színben fognak feltűnni. Például olvasósarkot vagy gardróbot is kialakíthatunk egy kieső, kevésbé esztétikus sarokban. A tűzfalra néző ablak helyére egy mesés akváriumot is helyezhetünk. Egy tükörrel borított falat is kialakíthatunk a kisebb gardróbban, ami meglepő mértékben tágítani fogja a teret, s emellett még funkciója is van a tükröknek. 

Ismerjük meg a piacot!


Gondolkozzunk el vevőink, bérlőink speciális igényein! Ha egy családosok körében népszerű külső kerületben szeretnénk lakást kiadni vagy értékesíteni, valószínű, hogy érdemes az egyik helyiséget gyerekszobának kinevezni. Ha egy felkapott helyen lévő „A”  kategóriás luxus ingatlant szeretnénk ki/eladni, az aprócska vendégszobát érdemes dolgozószobává vagy gardrób helyiséggé alakítani, Ha ez utóbbi mellett döntünk, ne mulasszunk el egy plüss ülőkét és menő tükröket is beszerezni, s teremtsünk meg egy „hűha-tényezős” helyiséget, a pici, felesleges szoba helyett.

Hangsúlyozzuk az értékeket!


Hívjuk fel a figyelmet ingatlanunk legkedvezőbb tulajdonságaira. Ha van egy lenyűgöző kandallónk, ablakpárkányunk, vagy más különlegesen szép részletünk, tegyünk mellé egy nagyobb növényt vagy kiegészítőt. Manapság elterjedt hazánkban is az angolszász nyelvterületen régóta ismert accent vagy featured fal. Ezek az akcentus falak mintájukat, felületüket vagy színüket tekintve eltérnek a többitől.  Ezzel az egyszerű módszerrel könnyen kiemelhetünk egy egyszínű bútordarabot, dizájnelemet és feldobhatunk egy kevésbé érdekes helyiséget. Az eltérő színnel egy adott térnek eltérő funkcióját is jelezhetjük (például amerikai konyha esetén az étkezőjét).

Ügyeljünk az átjárhatóságra!


Mielőtt belevágnánk az értékesítésbe vagy kiadásba, járjuk be az ingatlant, próbáljuk meg az érdeklődő szemével végigjárni. Nézzük meg, hogy akadálymentes-e az átjutás egyik helyiségből a másikba. Amennyiben valami akadályozza a helyiségek átjárását, túlzsúfolttá teszi a szobákat, vagy elnyomja a figyelmet egy-egy szép részlettől, azt rakjuk ki, sőt, ha szükséges, rendezzük át a szobát!

livingroom.jpg

Növeljük a teret!


Ha a függönyt az ablakkerettől feljebb helyezzük el máris nagyobb belmagasság érzetét keltjük. De gondoljuk át, hogy feltétlenül szükségünk van-e függönyre. Lakberendezők szerint ugyanis a függönyök a kisebb tereket továbbszűkítik. Kisebb ingatlanok esetén hasznosabb a szalagfüggöny vagy elég lehet a reluxa. Egybenyitott terek esetén érdemes ugyanazzal a színnel borítani az egészet a tágasabb hatás érdekében. Ügyeljünk a bútorválasztásra is! A hatalmas, túlméretezett, sötét darabok elnyomják a teret, néhány kisebb bútorral méretesebb lesz a hely.

erkely.jpg

A külső terekről se feledkezzünk meg!


Legyen szó akár kertes családi házról az agglomerációból, akár egy kisebb, erkélyes belvárosi lakásról, néhány kerti bútorral, növénnyel mutassuk be potenciális vevőink számára, hogy, milyen nagyszerű pihenési, kikapcsolódási lehetőséget tartogat ingatlanunk kertje vagy balkonja majd számára is.

Vannak még tippjeid, a kommentben megoszthatod!

Tetszett a bejegyzés, látogass vissza újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr248818018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása