Ráncfelvarrás 5 lépésben: Hogyan tudod kiadó lakásod értékét megtartani?
2016. június 24. írta: Sarki Ingatlanos

Ráncfelvarrás 5 lépésben: Hogyan tudod kiadó lakásod értékét megtartani?

Egy szép lakás, megfelelő lokációval mindig jól bérbe adható Budapesten vagy a nagyobb városokban. Ugyanakkor a legjobb albérlet még rendeltetésszerű használat mellett is pár év alatt elvesztheti eredeti fényét, ami egy idő után már a bérleti díj  mértékére is kihatással lehet. Időnként érdemes a befolyt bérleti díjakból visszainvesztálni az ingatlanba, hogy a következő bérlő is minket válasszon a sok száz alternatíva közül. sarki-ingatlanos-post4.jpg

 

Festés 


Lehet, hogy a bérlőnk nem amortizálta le a festést, csak pár foltot ejtett helyenként, ez mégis összhatásban már inkább a használt lakás érzését keltheti a potenciális vevőben. Egy frissen festett lakás mindig újszerűen hat és nagyot nyomhat a latba, ha a bérlő jelöltünk több lehetőségből válogat. Lucas Hall, a www.landlordology.com szerzője lebeszéli a bérbeadókat a fehér falszínről, helyette inkább natúr színeket ajánl.

Javítás vagy csere?


Érdemes ellenőrizni a bútorok és berendezések állapotát, élettartamát. Egy régi szőnyeg esetén legtöbbször csodát tesz, ha elvisszük a tisztítóba, vannak azonban olyan tárgyak, amelyektől meg kell szabadulni - legtöbbször a fürdőszobában vagy a konyhában. Mérlegelni kell a régi háztartási gépek cseréjét is. Ha új berendezést vásárolunk, vagy az egyik készülékünk cserére szorul, mindenképpen kisebb fogyasztású, energiatakarékos legyen az új gép! A korszerű berendezések, például a legújabb tűzhelyek, mosógépek, hűtőszekrények lehet, hogy drágábbak, de 20-50%-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint a régi típusúak. Ezzel az érdeklődők is tisztában vannak.

 

Kezdj a konyhával és a fürdőszobával!


Ha a következő 5-10 évben is hatékonyan szeretnénk lakásunkat kiadni, nem szabad elfeledkezni erről a két helyiségről sem. Egyes ingatlanszakértők (HGTV) szerint egy modern konyha és fürdőszóba akár 60-120 %-os nyereséget is hozhat, mivel a kiadási árat is megnövelhetik ezek az átalakítások. Azonban ne essünk túlzásokba itt sem: a cél egy kulturált, időszerű konyha, nem szükséges a legmenőbb high-tech, deluxe-konyhát beszereznünk.

Mi legyen az elhasznált bútorokkal?


Hasonló a helyzet a bútorokkal, függönyökkel és a lakás arculatát jelentősen befolyásoló berendezési tárgyakkal. Ha karcos, kopott a dohányzóasztal, inkább vegyünk egy újat. Egy-egy bútor cseréje a bérlőváltáskor nem olyan megterhelő költség és hozzájárul a rendezett összképhez. Szociális otthonok vagy lehet, hogy a számunkra feleslegessé vált bútorokat vagy használati tárgyakat hasznosítani tudják, ezért érdemes felvenni velük a kapcsolatot. A Humusz Szövetség oldalán az adományozó helyekről találunk egy hasznos listát is.

carpet-1054566_1920.jpgA használt, de még jó állapotú bútorokat különböző szociális szervezetekhez is el lehet juttatni

Dekoráció és összhatás


Apróság, mégis sokat jelent. Az otthonosság érzése minden megtekintéskor jó pontnak számít. Ha szép függönyök vannak az ablakokon, képek a falakon és néhány kisebb dekoráció máris nagyobb hatást gyakorol az ingatlan a jövendőbeli bérlőnkre, mint az üresen tátongó tér. A dekorációs elemek kiválasztásakor természetesen érdemes az összhatásra figyelni, hogy harmonikus legyen az összkép és ne a rendezetlenség érzése uralkodjon el a lakásba érkezőkön. Fontos, hogy visszafogjuk magunkat, főként akkor, ha egy – egy stílust vagy színt kifejezetten előnyben részesítünk. A potenciális bérlőnek bár a lakásunkra van szüksége, de nem feltétlenül a mi ízlésünkre. „Bérbeadóként, tulajdonosként az a feladatunk, hogy olyan teret alakítsunk ki, amelyet egy idegen számára is saját otthon lehet. A konyhában általában nem foghatunk mellé egy középbarna, tölgyszínű fedőlappal vagy sötétszürke munkalappal”- tanácsolja Vicki Wusche – „ingatlan sellőként” ismert blogger, a thepropertymermaid.com szakértője. A kevesebb tehát ebben az esetben is több!

kitchen-728718_180.jpg

Tetszett írásunk? Látogass vissza újra, ne maradj le egy új hírről sem!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkiingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr768837612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása